Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SoundCloud Gelir Modelinde Radikal Değişimler

SoundCloud Gelir Modelinde Radikal Değişimler

Platform On SoundCloud adlı programıyla gelir modelindeki köklü değişimlerin ilkini yaşıyor.

SoundCloud artık bildiğimiz gibi değil, desek pek yalan olmaz. 

Yeni büyüme modelinin bir parçası olarak platform bundan böyle şarkı akışlarına reklam alacak. Amaç yaratıcılara tanıtıcı ve para kazandırıcı araçlar sunmak. 

Modelin temelinde On SoundCloud adlı program duruyor. PartnerPro ve Premier olarak sıralanan programa göre Partner işinizi bedava yükleyebileceğiniz, istatistik, beğeni ve takipleşme gibi standart hizmetlerin bulunduğu seçenek. Pro’nun kapsadığı hizmetler arasında daha kapsamlı istatistikler, ekstra yükleme limiti/limitsiz yükleme, Spotlight özelliğiyle belli parçaları öne çıkartma, web ve mobilde parçalarla ilgili bildirim takibi yer alıyor. Şimdilik sadece davet üzerinden üye olunabilen Premier ise daha gelişmiş istatistik ve yükleme hizmeti dışında, tanıtım, hesap yönetimi ve reklam üzerinden para kazanma imkanları veriyor.

Premier tabanlı içerikler yerel, ses, tanıtım, kanal sponsorluğu ve yarışma olarak beş farklı reklam ürünü içerecek. Platformun ilk beş reklam partneri arasında Red Bull, Jaguar, Sonos, Squarespace ve Comedy Central bulunuyor. Tanıtım reklamlarının sadece mobil platformda olacağı söylenirken ses reklamları da YouTube gibi en az 15 saniyeden oluşacak, daha uzunları ilk 15 saniye sonra atlanabilecek. Kanal sponsorluğu türü içinse şu örnek gösterilmiş. 

Yedi yıldır esas olarak Pro hesapların ücreti ve özel fonlamalardan sermayesini yaratan ses platformu, ayrıca ilk defa 100 milyon dolardan fazla fon almış oldu. 

Soundcloud’un bir diğer açıklaması da gelecek aylarda paralı abonelik sistemine geçme planlarıyla ilgiliydi. Şimdilik anlaşmanın taslağı üzerinde sıkıntı olmamış girişimin çetrefilli tarafı için görüşmeler sürüyormuş.

Kaynak