Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Hayat Organizatörü Mobil Uygulama: Ketchup

Sosyal Hayat Organizatörü Mobil Uygulama: Ketchup

Ketchup, sosyalleşmek için arkadaşlarınızla sözleşmelerinizi kayıt altında tutup işinizi kolaylaştıran bir mobil uygulama.

Hayat en yoğun haliyle akıp giderken, farklı farklı arkadaş gruplarıyla türlü türlü planlar yaparız; kimine evde film izlemeye davet edeceğimize dair söz veririz, kimiyle tarihini akılda tutamadığımız bir konser için sözleşiriz, kimiyle yemek yemek için gün ayarlamaya çalışırız. Kızlarla alışveriş, çocuklarla mangal… Ama organize olamayız çünkü herkesin farklı farklı öncelikleri vardır. Ketchup da bu soruna son vermek için spesifik insanlarla spesifik aktivite konuşmalarınızı takip edip sosyal hayatınızı organize eden bir uygulama.
Toplantı daveti gönderir gibi, arkadaşınızı uygulama üzerinden akşam yemeğine, oyun oynamaya, sinemaya gitmeye, alışverişe davet etmek için talep gönderiyorsunuz; yine uygulama içinde yanıtını alıp potansiyel buluşmanın son durumunu takip ediyorsunuz.
Kiminle ne yapacağımızı unuttuğunuz, canımızın sıkıldığı ama plan yapamadığınız anlarda Ketchup’a girip sayfayı aşağı indiriyorsunuz ve listeden arkadaş/aktivite sevip mesajlaşmaya başlıyorsunuz. Tabii listeden aktivite silebiliyorsunuz iptal etmek istediğinizde.
https://www.youtube.com/watch?v=tx_EYhjz3sI
Uygulamanın eksikleri, kişiler arasında bir buluşmayı zamanı ve yeriyle organize etmekte yardımcı olmaması, yalnızca insanlarla bağlantıda kalmanızı ve konu başlığı olarak ne için sözleştiğinizi hatırlamanızı sağlıyor. Yine bu bilgi bile hayat kolaylaştırıcı. Ketchup’a Facebook ile de bağlanabiliyorsunuz. Ufak tefek eksikliklerine rağmen uygulamanın kurucusu Matt Capucilli, zaman içinde Ketchup’in ortaya çıkardığı verilerin pazarlamacılar ve reklamcılar için büyük fırsat oluşturacağını söylüyor.