Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sony Ericsson – Kendi Müzik Canavarını Yap

Sony Ericsson – Kendi Müzik Canavarını Yap

Hatırladığım kadarıyla popüler figürlerden avatar yaratma furyasını kitlelere yayan ilk iş South Park karakteri yapmaca oldu. Hepimiz kendimize benzeyen South Park karakterleri yaratmışken Nintendo Wii’yi sardı başımıza ve bazı basit oyunları oynarken kullanacağımız Mii’lerimizi kendimize benzetmemize imkan tanıdı. The Simpsons Movie için de filmin internet sitesinden bir kendi Simpsons karakterini yapmaca uygulamasını kullanabiliyorduk.

Sonra bu uygulamaların iyice reklam kokanları çıkmaya başladı. Avea’nın Gibigibi’lerinden sonra çıkmalarına rağmen müthiş bir iletişim stratejisiyle onları sollayan Turkcell-im’in “bir adam varmiş” şarkısını söyleyen (ben bu karaktere Türk Selim diyorum) karakterini kendimize benzettiğimiz Tipmatik sitesi inanılmaz bir başarı elde etti örneğin. (Gibigibi’lerin de cepte oynana bir java oyunu varmış) En son Windows Live Messenger’ın Turkcell işbirliği için yapılan sitede messenger emoticon’ları selocan antenleriyle birleştirilip kişisel antenli emoticon yapmaca hadisesini görmüştük. (Buradan sol altta “kendi gülen suratını yap ikonuna tıklayın)

Haberimizin konusu ise Sony Ericsson. Sony’nin Apple’a, Ericsson’un da Nokia’ya kaptırdığı havalı marka imajını Walkman uzantılı modelleriyle yeniden kapma peşinde olan Sony Ericsson da bir Music Monster sitesi yapmış. Dört ana müzik tipinden birini seçiyor ve kendi canavarınızı kişiselleştirip mobil ortamlara akıyorsunuz. Bu canavar çok meşhur bir illüstrasyon ama orijinalinin tasarımcısını bulamadım, bulan olursa ekleyelim buraya. Canavarların çok şeker bir de filmi varmış:

İlginç bir tesadüf: Türkiye pazarına bu yıl giren dünya insan kaynakları devi Monster.com‘un da ülkemiz için yaptığı bir canavar kişiselleştirme oyunu bulunuyor: www.monsterlab.net

Anlaşılan bu karakter yaratma ve kişiselleştirmenin modası kolay kolay geçmeyecek.