Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Köpeğinin Bir Günü

Sokak Köpeğinin Bir Günü

Hindistan'ın en büyük kendi Mumbai'de yaşayan bir sokak köpeğine GoPro bağlanarak bir günü kaydedildi.

“Sokak köpekleri en azından evlere tutsak edilmiyor, sokak köpekleri en azından özgür ve istediği gibi dolaşabiliyor.” Bu sözleri duymak çok kolay çünkü sokak köpeklerinin hayatı uzaktan hoş geliyor. Fakat bu canlılar da insanlarla birlikte yaşıyor. İnsanlar ise kendileri dışındaki tüm canlılar için hayatı zindana çevirebilecek güce sahip.

Hindistan’ın en büyük kenti ve Maharaştra eyaletinin başkenti Mumbai kentinde yaşayan bir sokak köpeğinin göğsüne GoPro bağlanıyor. Böylece sokak köpeğinin gözünden dünyayı izleyebileceğiz, bir gününe tanık olabileceğiz. Ne kadar harika değil mi?

Hayır, değil. Başından geçenleri gördükçe, güler yüzle yaklaşık şiddet uygulayan, dövüp tartaklayan insanları gördükçe sokakta yaşamanın hiçbir iyi yönünün kalmadığını görebiliyoruz sadece. Özgür ve kendi istekleri doğrultusunda yaşayamayan köpekler sadece başka bir köşede daha insanla karşılaşmamak için savrulup duruyor.

Mumbai ve o köpeğin hayatı sadece bir örnek. Kalabalığın içinde kimse umursamasa da bir avuç insan önemsiyor, değer veriyor. Sokakta yaşayan canlılara yardım etmeye çalışan bir avuç insan ve bir avuç sivil toplum kuruluşu var. Elbette ki sayıları fazla, ancak insanlığın tamamıyla ve zararıyla kıyaslanınca sadece küçük bir azınlık haline geliyor. Hayvanları koruma ve sahiplendirme kuruluşu World for All, videonun sonunda da çok basit birkaç kelime yer alıyor, Please. Adopt a stray (Lütfen. Sahiplenin). Ülkemizdeki karşılığıyla; Satın alma, sahiplen.


Görsel; Youtube