Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Hayvanları İçin Tasarlanan Ürünleri Kimsesiz Çocuklara Hediye Eden Yardım Projesi

Sokak Hayvanları İçin Tasarlanan Ürünleri Kimsesiz Çocuklara Hediye Eden Yardım Projesi

Ünlü tasarımcı ve reklamcıların tasarladığı çanta ve tişörtlerin geliri sokak hayvanlarına, kendisi kimsesiz çocuklara neşe oluyor.

Kuzey yarımkürede yaşıyorsak yılbaşı ve Ocak ayı içimizde güzel taze hisler uyandırıyor. Yeni bir dönem, yeni bir başlangıç fırsatı gibi düşünceler sıcak evlerimizde aklımızdan geçen düşünceler oluyor. Bu sırada çoğumuzun gözden kaçırdığı veya göz yumduğu bir gerçek var.

Hava soğukken de dışarıda yaşamak zorunda olan canlılar. İnsanlar, kediler, köpekler… Hiçbiri orada olmayı hak etmediği gibi, onlara yardım etmek öncesinde tahmin edilemeyecek kadar güzel hissetmesini sağlıyor insanın. Yıllardır kullanılmayan bot ayakkabıyı dolapta saklamak yerine sokak köşesine bırakmak ve ihtiyacı olan birinin onu alacağını bilmek, büyük bir erdem. Keza bu durumu gören insanlar için de mutluluk verici bir an değerinde.

Kedi ve köpekler, sorunlarını özgürce dile getiremediği için sokakta yaşamayı biraz daha farklı biliyorlar. Ait oldukları yerin orası olduğunu kabullendikleri için beton uygarlıklarımız arasında hayatta kalmayı öğreniyorlar. Onlara yardımcı olmak için yapabileceğimiz en basit ve sade şey ise kar soğuğunun bulunduğu bu günlerden en azından bir iki canlıyı misafir etmek onları kurtarmak demek. Hiçbir şey yapmıyorsak bile en azından bunu yapabiliriz.

Elinden daha fazlası gelen insanlar arasından bir güzel proje çıkıyor. Burçak Beşlioğlu, Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği (BGD) ile birlikte bir yılı aşkın bir süredir geliri tamamen sokak hayvanlarına bağışlanan tasarımlar yapıp satılmasını sağlıyor. Projedeki tüm tasarımlar projenin fikir annesinin elinden çıkmıyor. Aksine ünlü ve ödüllü tasarımcılarla iş birliği yaparak onlara revizyon ve müdahaleden uzak özgür tasarım alanı sunuyor.

Burçak Beşlioğlu, bu yıl projelerine bir değer daha katmayı hedefleyip etki alanını genişletiyor. Satın alınan tasarımların geliri sokak hayvanlarına, kendisi de hediye olarak kimsesiz çocuklara ulaştırılıyor. Yani proje içerisinde üç taraf da kazanıyor. Sokak hayvanları tedavi ve besin gibi hayati ihtiyaçlarını gideriyor. Kimsesiz çocukların dünyaları değişiyor. Ve bağış yapan kişi bu döngüyü başlattığı için değer yaratmış oluyor.

Projeye katkı sağlayan tasarımcıların listesi, Memed Erdener, Koray Doyran, Uğurcan Ataoğlu, Kenan Ünsal, Burçak Beşlioğlu, Can Güven, Ceyda Koç, Duru Ekşioğlu, Elif Karlı, Elif Özüdoğru, Handan Tepe, Tülay Palaz, Özgür Atamer, Olga Müstecaplıoğlu, Dileda Girban, Başak Erdemir, Yiğit Karagöz, Müge Pekçetin, Emrah Güzel, Saydan Celik, Yiğit Gümüş, Seher Kis, Ezgi Keleş, Selin Estroti, Gürbüz Doğan Ekşioğlu.

Projenin bir sonraki tasarım turuna katkı sağlamak ve ekibe dahil olmak isteyenler için Burçak Beşlioğlu’na e-posta göndermek ([email protected]) sürecin ilk adımı. Sonrasında revizyonsuz tasarımlarla fayda sağlamak kalıyor.

Tasarımları satın almak için de BGD veya Burçak Beşlioğlu ile iletişime geçebilirsiniz.

(Manşet görseli düzenlenmiştir.)