Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Snapchat Film Festivali

Snapchat Film Festivali

Tribeca Film Festivali, Snapchat videolarını beyazperdeye taşıyor.

Yeni Medya alanında son zamanlarda sık değinilmeye başlanan bir uygulama ve günümüzde “vatandaş gazeteciliği”nin tanımına yaklaşan denemelerin yapılabildiği belki de tek platform olan Snapchat, Tribeca Film Festivali‘yle yaptığı işbirliğiyle beyazperdeye taşınıyor. “Tribeca Snapchat Shorts” adı verilen proje, genç kısa filmciler için önemli imkanlar sunuyor.

Katılımcılardan kendi çektikleri en fazla 200 saniyelik komik bir kısa filmi, Snapchat’in “Story” (Hikâye) fonksiyonuyla uygulamaya yüklemeleri, sonra da kaydederek festivalin sitesi aracılığıyla yarışmaya başvurmaları isteniyor. İlk 10’a girenlerin filmi 2016’nın Nisan ayında gerçekleşecek Tribeca Film Festivali’nde gösterilecek. Ayrıca bu filmleri Snapchat’in “Discover” (Keşfet) bölümü aracılığıyla izlemek de mümkün olacak.

Yarışma sadece Amerikan vatandaşlarının katılımına açık olsa da takip etmek ve barındırdığı potansiyel üzerine kafa yormak önemli. Geçmişte Türkiye’de Mavi gibi markaların Snapchat uygulamasını dijital planlama stratejilerinde kullandığını görmüştük. Yakın zamanda bir film festivali de Tribeca’ya benzer bir girişimde bulunabilir, şimdiden yeni Snapchat filminiz için denemelere başlamanızda fayda var.

Görsel; Tribeca Film Festival