Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Market Poşetlerini Eve Taşıyacak Şirin Robot

Market Poşetlerini Eve Taşıyacak Şirin Robot

Evin en küçüğünün markete gitmesine son! Artık teslimatları robotlar yapacak.

Amazon, Google, Wal-mart gibi perakende ve e-ticaret alanın büyük oyuncuları drone kullanarak hava yoluyla teslimat yapmak için adeta bir yarış içerisindeler. Amazon, Prime Air servisiyle; Google ise Wing projesiyle drone’la teslimat üzerinde hummalı çalışmalar yürütüyor. Herkes bu büyük isimlerin yapacağı sıçramayı bekliyorken Estonyalı mühendisler, robot araç yardımıyla teslimat sistemini karadan yürüterek gerçeğe dönüştürmeye hazırlanıyor.

Skype’ın eş kurucuları Janus Friis ve Ahti Heinla inisiyatifiyle, Starship Technologies’in duyurduğu servisin geliştirici isimleri arasında Finlandiyalı ürün tasarımcıları ve Estonyalı mühendisler rol alıyor. Merkezi İngiltere olan Starship Technologies‘in robotu, 6 tekerli 2 büyük boy market poşetini taşıyabilen hacmi ve 4 mil/saat hızıyla yerel marketlerin mütevazi müşterine yorulmadan teslimat yapabilmesini amaçlıyor.

2016 yılında deneme sürüşlerine başlayacak olan robot, uzun vadede sürdürülebilir çevreye katkı, sıfır maliyet ve sipariş bekleme sürecini sıfıra indirme motivasyonlarıyla hareket ediyor. “Şayet robotumun önünü biri keser de gasp ederse?” diye düşünenler için de yanıt şeylerin internetiyle geliyor. Akıllı telefon uygulamasıyla kontrol edilen robotun kasa gibi kilitli deposu sadece akıllı telefon üzerinden onay vererek açılıyor. Ve bununla da kalmayıp robot izinsiz olarak açılırsa anında polise haber veriyor. İngiltere’de yapılan deneme sürüşlerinde ise yanından geçen insanların %80’i varlığından kurcalamak bir yana, varlığından bile rahatsız olmamış.

Güncelleme: 06.03.2017
Starship Technologies’in teslimat robotları, SXSW 2017 Interactive Innovation Awards finalistleri arasında yer alıyor.

Görsel; Starship Technologies