Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sivil Toplum Kuruluşlarına Özel Yılbaşı Kartları

Sivil Toplum Kuruluşlarına Özel Yılbaşı Kartları

Pikan Ajans, sivil toplum kuruluşlarının çalışma alanlarına göre özel yılbaşı kartları tasarladı ve kartları bu kuruluşlara gönderdi.

Uzmanlık alanı sivil toplum kuruluşları için kaynak, kapasite ve iletişim geliştirme olan Pikan Ajans, 2017 için bu kuruluşlara özel yılbaşı kartları hazırladı. Dila Yorgancı’nın tasarladığı kartlar, her STK’nın çalışma alanına göre farklılık gösteriyor.

Kartların temaları; ifade özgürlüğü, mevsimlik tarımda çocuk işçiliği, toplanma özgürlüğü, mülteciler, çevre hakları, mülteci hakları, LGBTİ hakları gibi konulardan oluşuyor. Kartların paketlerinde fazladan yazılmamış kartlar da bulunuyor ve zarfların içinden “Yeni yılda kartpostallarınız bizden, sivil toplum ruhunu yaşatmak sizden!” notu çıkıyor. Böylece kart gönderme geleneğini devam ettirmek isteyen olursa bu kartları kullanabilecek.

Erkan Demir ve Pınar İlkiz tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Pikan, bu kartpostallarla insanların bu konular üzerine olan ilgisini ve farkındalığını da artırmak amaçlıyor. Sivil toplum için yapılan işin kıymeti kadar görünür olması gerektiğinin de altını çizen ekip, bu görünür olma haline katkı sunmak istemiş.

Görsel: Pikan Ajans