Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Site İçi Reklamlarla İngilizce Eğitimi

Site İçi Reklamlarla İngilizce Eğitimi

British Council site içi reklamlarla İngilizce farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

İngilizce dünyanın en çok kullanılan dili. Farklı aksan ve şivelerle kültürler ve insanlar arasında iletişim kurmayı sağlıyor. Fakat herkes bu dilin uzmanı olamayabiliyor. Cem Yılmaz’ın şovlarına konu olan İngilizceyi “derdini anlatacak kadar” noktasının ötesinde dili bilmek ve bozmadan kullanmak için İngilizce eğitim kurumu British Council dijital bir kampanya başlattı.

İnternet üzerinde çok fazla bilgi ve veri var. Ve her gün sayısı artarak bu kütüphane zenginleşmeye devam ediyor. Ancak internet kullanıcıların bu bilgilerin tamamına ulaşamıyor. Ulaşabildikleri bilgi sadece bildikleri dil ile sınırlı kalıyor. İngilizce ise en çok kullanılan dil olduğu için bu dilde yayınlanan içerikler pastanın en büyük dilimini oluşturuyor. Ancak ana dili ingilizce olmayan milyonlarca insan bir kelimeyi söylerken tereddüt yaşayabiliyor. Kararsız kaldığı veya sözlüğu kontrol etme ihtiyacı duyduğu anlar oluyor.

Kampanya amacı ise bu sorunu internet kullanıcılarının en hızlı doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak. İnternet sitelerinde yer alan “banner” tanımıyla site içeriğini bozmayan muhtelif yerlere eklenen reklam alanları kampanyanın iletişim alanları haline geliyor. Anlamını merak ettiğiniz kelimenin üzerini fare ile işaretlediğiniz zaman banner size kelime anlamını söyleyerek okunuşunu seslendiriyor. Böylece çoğu zaman görmekten ve tıklamaktan kaçındığınız alanlar etkileşimli bir eğitim setine dönüyor.

Ajans: Grey Group Singapore

Görsel; Youtube