Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nakit ve Sanal Parayı Bir Arada Tutan Hesap Kartı: Shift

Nakit ve Sanal Parayı Bir Arada Tutan Hesap Kartı: Shift

San Francisco tabanlı girişim Shift Payments kullanıcıların geleneksel banka hesaplarını, sadakat programı puanlarını ve sanal paralarını bir araya getiren hesap kartı geliştiriyor.

San Francisco’da yer alan girişim Shift Payments‘ın tanıttığı hesap kartı sıradan bir hesap kartı gibi görünse ve çalışsa da kullanıcının Shift hesabına bağlı olmasıyla farkını yaratıyor. Kullanıcı bu Shift hesabına geleneksel banka hesabı, dijital para cüzdanı, açık kaynak ödeme sistemi olan Ripple hesabı veya sadakat programı puanları gibi çeşitli kaynaklardan parasını yükleyip kullanabiliyor. Tek kartla ödemelerinizi farklı dolaşımlarda yer alan paralarınızla yapabileceğiniz gibi beraberinde geliştirdikleri uygulama sayesinde kartla neyi, hangi dolaşımdaki paranızla harcadığınızı görebileceksiniz. 

Kart şu sıralar San Francisco’daki 100 kişilik ekip tarafından deneniyor ve henüz sadece sanal para dolaşımıyla çalışıyor. Girişim nakit ve sadakat programı puanlarını sisteme entegre etmek için şu sıralar yasal süreçlerle uğraşıyor.  

Her ne kadar nakit ile sanal parayı bir araya getirmesi büyük bir yenilik olsa da girişimin kurucularından Meg Nakamura, ABD’li bankaları sisteme geçirmenin bir hayli zor olduğunu eklemeden geçmiyor. Riskli bulduklarından dolayı ikna etmenin zor olduğunu belirten Nakamura’ya göre kartın esas fırsat potansiyeli ise sadakat programı puanlarında. Günümüzde sadece Bitcoin‘in piyasa değerinin 8 milyar dolar olduğunu düşününce sadece sadakat programı puanlarının da bunun altı kat büyük bir tablo çizeceğini belirtiyor. Nakamura ABD’li bankaların yine de söz konusu teknolojine ve potansiyeline heyecan duyduklarını, mevzuat düzenlemelerini yakından takip ettiklerini de sözlerine eklemiş. 

Ödemeler, telekom, regülasyon gibi çeşitli alanlardan gelen bir ekibin kurduğu girişimin geçmişinde bu projenin altyapısını kuran nitelikte birkaç proje daha var. Girişim hakkında TechCrunch’ın bu detaylı haberinden süreci öğrenebilirsiniz.