Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevdiğiniz Müzisyene Para Kazandırmanın Yeni Yolu: AppLoud

Sevdiğiniz Müzisyene Para Kazandırmanın Yeni Yolu: AppLoud

Apploud sevdiğiniz müzisyene para kazandırmanızı sağlayan Instagramvari platform tanımlamasıyla öne çıkıyor.

Sevdiğiniz müzisyeni çektiğiniz konser veya performans videosunu paylaşarak ona para kazandırabileceğinizi hayal etmiş miydiniz? Sokak müzisyenlerine bahşiş verme kültürünü mobil uygulama ortamına taşıyan Apploud sayesinde bu hayal artık mümkün.

Hayranların ve müzisyenlerin bir arada olduğu Instagramvari mobil uygulamadaki hesabınız üzerinden müzisyenin konser veya performans videosunu sisteme yüklüyorsunuz. Müzisyenin Twitter hesabını, müzik türünü ve konumunu etiketleyerek paylaştığınız video onun Stripe tabanlı kredi kartı işlemi aracılığıyla para toplamasını sağlıyor. Para kazandırmak için uygulamaya özgü bahşiş sistemi dışında yine Apploud üzerinden bir sonraki performansı için bilet ve/veya iTunes üzerinden müziğini satın almak gibi seçenekler de var.

Müzisyenler uygulamada performans programlarını paylaşıp, ödemelerini almak için ise sisteme PayPal hesaplarını vermesi gerekiyor. 

Verilen bahşiş miktarı olarak bir dolar belirlense de Apploud bunun sadece %10’unu uygulama üzerinden yapılan albüm ve bilet satışları için kendine ayırıyor. Paranın genellikle %30’unu müzisyene bırakan kitle fonlama servislerin hakim olduğunu düşününce (Spotify ve benzerleri de dahil olmak üzere) Apploud’u şimdilik en müzisyen dostu uygulama olarak ele alabiliriz. Pek bilinmeyen müzisyenleri desteklemek için yarattığı potansiyel de cabası. 

Mekan sahipleri ve organizatörlere, abonelik sistemi üzerinden, uygulamanın verisini temin edip platformdaki öne çıkanları tespit etmelerine imkan vermek de Apploud’un gelecek planları arasında

Hala yatırım toplama aşamasında olan girişimin şimdiye kadar Silikon Vadisi’ndeki risk sermayedarlarından 130 bin dolar topladığı söyleniyor. Şimdilik sadece iOS’ta bulunan uygulama, söz konusu hizmeti de New York, Los Angeles ve Londra üzerinden veriyor. Uygulama buradan bedavaya indirilebilir.

Kaynak