Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ses Kalitesiyle Arıları Oyuna Getiren Hoparlör

Ses Kalitesiyle Arıları Oyuna Getiren Hoparlör

İngiliz ses markası Bowers & Wilkins yeni Bluetooth taşınabilir hoparlör modelini bal arılarının bulunduğu sahada test etti.

İngilizlerin müzik dışında ses kalitesinde de iddialı olduğunu düşündüren reklam Bowers & Wilkins‘den geldi. Markanın Bluetooth destekli son taşınabilir hoparlör modeli T7 bir ses kayıt uzmanı tarafından bal arılarının bulunduğu bir sahada denendi. Nedeniyse bal arılarına ait kaydettikleri sesleri kenarları kovanı andıran modelden onlara dinletip tepkilerini ölçmekti.

Sam Nightingale of Organic Sounds’ta çalışan ses kayıt uzmanının anlatımını yaptığı üç dakikalık film, önce kendisinin bal arılarının seslerini kaydetme sonrasında da hoparlör üzerinden sesi onlara dinletme aşamalarını barındırıyor. Cihazın kenarlarını petek gibi algılayıp kaydedilen sesin kalitesiyle beraber arıların hoparlörlere nasıl bir tepki verdiğini de en sonunda görüyoruz. Saha çalışması arıların hoparlöre akın etmesiyle modelin kalitesini kanıtlıyor.

Görünüşe göre marka saha çalışmalarıyla ses kalitesini test etmeyi sürdürecek. İlk testin filmi Shuffle Media yapım şirketi tarafından İngiltere’nin Kent şehrinde çekilmiş.

Görseller: YouTube