Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ses Geçirmeyen Altıgen Duvar Döşemeleri

Ses Geçirmeyen Altıgen Duvar Döşemeleri

Form Us With Love tasarım stüdyosu, farklı renkleriyle duvarlarda istediğiniz deseni oluşturabileceğiniz, ses yalıtımı yapan, çevreci duvar döşemeleri tasarladı.

Form Us With Love’ın 2011’de tasarlamaya başladığı altıgen şeklindeki duvar döşemeleri, sürdürülebilir materyal, ekonomi ve fonksiyonelliği bir araya getiriyor. Çeşitli renklerdeki modüler döşemeler, farklı şekillerde yerleştirilerek istenilen deseni oluşturmaya ve duvarları rengarenk duvar resimleriyle süslemeye izin veriyor. Ağaç lifinden yapılan sarı, turuncu, gri, beyaz, mavi ve yeşil renklerdeki döşemeler, çimento ve suyla birleşince ses yalıtımını da beraberinde getirerek duvarlarına yerleştirildiği odanın akustiğini geliştiyor. Böylece gürültü problemi ortadan kaldırıyor.

Alışılmışın dışında ofis, ev mobilyaları ve aksesuarlarının yanı sıra aydınlatma ürünleri tasarlayan Form Us With Love, geleneksel tasarım inisiyatiflerine meydan okuyor. Altıgen duvar döşemelerinin üretildiği ağaç lifleri yalnızca İsviçre’de 20 kişilik bir aile şirketi olan Traullit’ten alınıyor.

Döşemelerin ham maddesi olan ağaç lifleri ise Kuzey Amerika’daki talaş ve kıymıklardan elde ediliyor. Bu malzeme; paketleme, yastık yapımı, izolasyon gibi farklı alanlarda kullanılıyor. Ağaç lifinden duvar döşemesi yapmak ise çok basit bir süreç gerektiriyor. Ağaçların yontulmasıyla ortaya çıkan talaş ve kıymıklar döşemeleri sağlamlaştırmak için suyla ve çimentoyla karıştırılıyor ve kurumaya bırakılıyor. Ortaya nemi ve sesi emen, suya ve yangına dayanıklı, çevre dostu duvar döşemeleri çıkıyor.


Görsel: Form Us With Love