Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Senegalli Bir Göçmenin Avrupa’ya Kaçak Yolculuğunu Anlatan Instagram Selfieleri

​Senegalli Bir Göçmenin Avrupa’ya Kaçak Yolculuğunu Anlatan Instagram Selfieleri

Abdou Diouf isimli Instagram hesabı, Senegalli bir adamın İspanya’ya yaptığı yasa dışı yolculuğuna ait selfielerden oluşuyor. Ancak işin aslı başka.

İspanyol film yapımcısı Tomás Peña, Instagram’da yarattığı @abdoudiouf1993 isimli sahte hesapla bir anda binlerce insanın ve medyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Sözde Senegalli bir adamın Afrika’dan İspanya’ya yasa dışı yollarla göç ederken yaşadıklarını çektiği selfielerle paylaştığı hesap; “Paylaşmadıysan, yaşamamış sayılırsın” düşüncesiyle insanlara devamlı selfie çektiren “Batılı Eğlencesi”ne de dikkat çekiyor.

Instagram hesabındaki karelerden ve etiketlerden oluşan bir de kısa film var. Tüm bunlar, aslında GetXoPhoto Festivali’nin basın tanıtımı için hazırlanmış. Instagram hesabında gördüğümüz tüm fotoğraflar ise şehirden sadece birkaç kilometre uzakta çekilmiş. Peña, bu sahte hesabı Avrupalıların Afrikalı göçmenlere karşı tutumlarını gözden geçirmelerini umarak kurgulanmış.

Kısa sürede 13 binden fazla takipçi edinen hesapta fotoğrafların altındaki yorumlar ilginç. Henüz hesabın sahte olduğunu bilmeyen takipçiler arasında, Diouf’u destekleyen ve iyi dileklerini paylaşan insanlar çoğunlukta olsa da, ırkçı bir üslupta, aşağılayıcı yorumlar yapanlar da yok değil.

Fotoğrafların altındaki etiketler ise özellikle seçilmiş. Zor şartlarda Afrika’dan Avrupa’ya ulaşmaya çalışan bir göçmen olan Diouf’un en sık kullandığı ironik etiketler: “#LovingLife, #InstaLovers, #RichKidsofInstagram, #foodporn”.

Fotoğraflardaki kişinin asıl adı ise Hagi Toure. Toure, 10 yıldan fazladır Barcelona’da yaşayan bir hentbol oyuncusu.

Görseller: instagram