Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehrin İyiliğini Düşünen Çim Biçme Makinesi

Şehrin İyiliğini Düşünen Çim Biçme Makinesi

Brezilyalı beyaz eşya üreticisi Tramonita, Trotter çim biçme makinesini insanların yaşadıkları şehir için yararlı bir aktivite yapmasını sağlayarak tanıttı.

Brezilya’nın en büyük beyaz eşya üreticisi Tramontina, Sao Paulo’daki upuzun çimlerle çevrili, bakımsız 9 parkı düzenlemek için JWT Brezilya’yla birlikte çevre yararını gözeten yaratıcı bir açık hava kampanyası hazırladı. Tramontina’nın ürettiği ve pek az kişi tarafından bilinen Trotter adındaki 4 tekerlekli ve araba görünümündeki çim biçme makinesi. Hafta sonlarını farklı bir aktiviteyle geçirmek isteyen Brezilyalıları bakıma ihtiyaç duyan parklarda Trotter’la “Test Drive For Good” kampanyası kapsamında test sürüşüne çıkmaya ve aynı zamanda şehir için yararlı olacak bir şeyler yapmaya davet etti.

Kampanya ile bir taşla iki kuş vuran Tramontina, hem yüksek çimenlerle ve yabani bitkilerle kaplı parkları hafta sonunda test sürüşüne vakit ayıran şehir halkıyla birlikte temizledi, hem de sattığı ürünleri insanlara tanıtmak için yenilikçi bir yöntem geliştirmiş oldu. Doğayla iç içe olmayı tercih eden ve şehirleri için faydalı bir aktivite gerçekleştirmek isteyen insanlar, turuncu-siyah Troller’ı test etme imkanı bulurken, bir yandan da parklardaki uzayan çimleri biçerek çevre düzenlemesine katkıda bulundu.

Test Drive For Good sayesinde; Noryiuki Parkı, Cordilheiras Parkı, Capitao Mor Parkı, Conde de Barcelos Parkı, John Lennon Parkı, Uganda Parkı, gibi parklardaki toplam 57.000 metre kare yeşillik alan yeniden canlandırıldı, 3 ton çim biçildi ve kampanyaya yüzlerce insan dahil oldu.

Künye:

Marka: Tramonita
Başlık: “Test Drive for Good”
Ajans: J. Walter Thompson Brezilya
Ürün: Trotter
Üst Yaratıcı Yönetici: Ricardo John e Rodrigo Grau
Yaratıcı Yönetmen: Diego Wortmann e Mariana Borga
Metin Yazarı: Rodrigo Rocha
Sanat Yönetmeni: Diego Vieira
Tasarımcılar: Humberto Fernandez, Ricardo Kawano
Dijital Sanat Yönetmeni: Fernanda Sousa
İllüstratörler: Caco Neves, Horácio Gama, Pict, Davi Augusto, Icaro Yuji e Pedro Côrrea
Fotoğrafçı: Regis Fernandez
Dijital Prodüksiyon: Helio Valente
Video Prodüksiyon: Mutato
Yönetmen: B.A.R.S.

Görsel: YouTube