Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Scania Kamyonların Akrep ve Yelkovan Olduğu Dev Saat

Scania Kamyonların Akrep ve Yelkovan Olduğu Dev Saat

Scania, uzun yol taşımacılığında kilit noktanın zamanlama olmasından yola çıkarak boş bir uçak pistinin ortasına 14 kamyonla, 24 saat boyunca çalışan dev bir saat oluşturdu.

Scania, en zorlu mücadelelerinden birini vererek zamana karşı yarıştı. 14 kamyon ve 90 uzun yol şoförü, terk edilmiş bir uçak pistinin ortasına oluşturulan saat kadranındaki akrep, yelkovan ve saniye çubuğu pozisyonlarını korumak için büyük bir özveri gösterdi.

Kamyon şoförleri, doğru pozisyonu almak için gerekli mesafeyi ayarlamaya çalışırken bazı zorluklarla karşılaştı. Dev boyutlardaki The Scania Clock, 24 saat boyunca bir kol saati gibi aralıksız ve hiç aksamadan çalıştı.

Scania, kampanya için TBWA Stockholm‘la bir araya geldi. Kamyon sektöründe Volvo Trucks‘ın son yıllardaki inanılmaz iletişim başarısının, Scania markasını böyle büyük bir iş yapmaya ittiğini söyleyebiliriz. Volvo Trucks’ın ödülden ödüle koşan Jean-Claude Van Dame’ın başrolde izlediğimiz The Epic Split filmi bu başarılara verilebilecek en büyük örneklerin başında geliyor.

Uzun yol taşımacılığı, doğru zamanda doğru yerde olmayı gerektiriyor. Bu yüzden, Scania yeni nesil kamyonlarını ve operasyon ekiplerini zamanla yarıştıkları bir teste tabi tutarak 69,677 m2’lik bir alana yayılan dev saati oluşturdu.

Kamyonlar da tıpkı saatler gibi karmaşık yapıda, büyük ve güçlü makineler. Deneyde kullanılan her bir kamyonun belirli hareketleri yapması ve mükemmel daireyi oluşturabilmesi için çemberin içinde yer alan kamyonların saatteki hızını 13 km’de, çemberin kenarında kalan kamyonların ise 53 km’de tutması gerekti. Kamyon şoförleri, Scania filosunu yöneten ekiplerle uyum içinde ve birbirleriyle senkronize bir biçimde çalışarak The Scania Clock’un 24 saatini kusursuz bir biçimde tamamladı.

Kuledeki Scania filo yönetimi ekibi, kamyonların doğru pozisyonu almalarını sağlamak ve bu sırada mazot tüketimini de azaltmak için büyük bir çaba harcadı. 20 Eylül’de Scania’nın internet sayfası üzerinden canlı yayınlanan çekimin videosunu kaydetmek için 5 kamera kullanıldı. İzleyiciler, Scania Clock’u bu sayede farklı açılardan seyredebildi.

Videonun yapım aşaması:

Künye:

Marka: Scania
Başlık: “The Scania Clock”
Reklam Ajansı: TBWA, Stockholm, İsveç
Üst Yaratıcı Yönetmenler: Kalle Widgren, Kalle Widgren
Üst Müşteri Yöneticisi: Robert Schelin
Yaratıcı Ekip: Alexander Fredlund, André Persson, Lina Franzon, Stephanie Moradi
Prodüktör: Anna Bergström
Hesap Yöneticisi: Annika Molnár
Planlama: Håkan Engler
Grafik Tasarımcı: Christian Styffe
Yönetmen: Patrik Gyllström

Görsel: Scania, YouTube