Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Gerçeklik Film Festivali Kaleidoscope Dünya Turuna Başlıyor

Sanal Gerçeklik Film Festivali Kaleidoscope Dünya Turuna Başlıyor

Sanal gerçeklik film festivali Kaleidoscope ilk defa ABD sınırlarından çıkarak izleyici kitlesini genişletiyor.

Kaleidoscope VR kendini sanal gerçekliğe adayan görsel sanatçı, geliştirici, yönetmen ve teknoloji uzmanlarının oluşturduğu bir topluluğun elinden çıkma bir film festivali. Geçtiğimiz yıl Kuzey Amerika’da gerçekleştirdikleri turla kendilerinden epeyce söz ettirdiler. Şimdiyse aralarında Paris, Londra, Berlin, Amsterdam, Tel Aviv gibi on şehrin olduğu bir dünya turuna başlıyorlar.

Festival sinematik sanal gerçekliğin en iyi örneklerini eşsiz bir deneyimle kişilere yaşatmayı vadediyor. Festivalin kapsamında otuzdan fazla yapım bulunuyor. Bunlara isimleri öne çıkmış Mad God, Jet Lag, La Péri: A Prelude, Old Friend, Invasion! ve Google’ın özel gösterimi niteliğindeki Tilt Brush da dahil.

1 Mart’ta Paris’te başlayacak festival son olarak 12 Nisan’da Melbourne’da gerçekleşecek. Festival programına buradan erişebilirsiniz. Biletleriniyse şuradan takip edebileceğiniz festivalin rotası aşağıda yer alıyor.

Hepsinden de öte, eğer sanal gerçeklik sizi heyecanlandırıyorsa küresel bir hareket olduğu bariz olan Kaleidoscope VR topluluğuyla iletişime geçebilirsiniz.

Tur takvimi;

1 Mart – Paris
5 Mart – Tel Aviv
8 Mart – Londra
12 Mart – Stockholm
18 Mart – Köln
22 Mart – Berlin
25 Mart – Amsterdam
31 Mart – Pangyo
6 Nisan – Tokyo
12 Nisan – Melbourne

Görsel: Kaleidovr