Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New York Times’dan Google Cardboard ile Sanal Gerçeklik Projesi

New York Times’dan Google Cardboard ile Sanal Gerçeklik Projesi

New York Times, Google ile beraber gerçekleştirdiği sanal gerçeklik projesi için abonelerine 1 milyon Google Cardboard dağıtıyor.

New York Times, Google ile iş birliği içinde bir sanal gerçeklik projesini hayata geçirdi: “NYT VR”

Bir mobil uygulamaya sahip olan proje için sanal gerçeklik içeren videolar hazırlanmış ve abonelere 1 milyondan fazla Google Cardboard dağıtımı planlanmış.

iPhone ve Android telefonlar için hazırlanan uygulama açılışını “The Displaced” isimli sanal gerçeklik içeren filmle yapacak. VRSE.works’ün yapımını üstlendiği film, tüm dünyada yaşanan mülteci krizinin ortasında kalan çocukları ele alıyor. Uygulamanın kendisi ise IM360 tarafından geliştirilmiş.

New York Times’dan Dean Baquet, hazırlanan filmle ilgili şunları dedi: “Ekibimiz, gelmiş geçmiş en büyük insani krizlerden birine ışık tutmak için, sanal gerçeklik kullanarak yapılmış ilk ciddi gazetecilik hareketini gerçekleştirdi.

Bunun yanında, uygulamayı destekleyen ve içinde yer alan başka isimler de var: GE ve Mini.
GE için hazırlanan film; New York Times’ın kendi içindeki ajansı, T Brand Studio ve Framestore’un imzasını taşıyor ve endüstri ve teknolojik tasarımların doğadan nasıl ipuçları aldıklarının hikayesi anlatılıyor.