Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Gerçekliğin Laser Tag ile Birleşimi

Sanal Gerçekliğin Laser Tag ile Birleşimi

Sanal gerçekliği oturduğumuz yerden deneyimlemek yerine oyun alanlarına taşınıyor.

Ken Bretschneider, uygulaması çok basit görünen bir fikirle çıkıyor yola. Sanal gerçeklik deneyiminin oturduğumuz yerden baktığımız lunapark veya salıncak görsellerinden çıkarak çevremizle de etkileşimli bir oyun alanına dönüştürmeyi düşünüyor. How I Met Your Mother ile aşina olduğumuz Laser Tag oyununun sanal gerçeklik ile süslenmiş hali bir noktada. Yaklaşık 1 kilometrekarelik alanda kuracağı parkur çıplak gözle bakıldığın gri düz duvarlarla sıkıcı bir labirenti andırıyor. Ancak gözlükleri taktığınız zaman uzayda yaratıklarla savaşmaktan antik çağlarda dinazorlarla yaşamaya çalışmaya kadar birbirinden farklı olayları deneyimlemek mümkün hale gelecek.

Mevcut sanal gerçeklik gözlüklerini yeterli bulmayan Bretschneider, kendi teknolojisini geliştirerek kıvrımlı ekranla 160 – 180 derece aralığında bakış açısı sunan, konum takibi ve diğer giyilebilirlerle etkileşime geçebilen bir gözlük planlıyor.

2016 yazında Salt Lake City, Utah’da açılması planlanan The Void, başarılı olduğu takdirde dünyanın birçok noktasına da bu deneyim taşınacaktır.

Görsel; Youtube