Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’dan Telefona Mahkum Olmayan Giyilebilir Teknolojiler

Samsung’dan Telefona Mahkum Olmayan Giyilebilir Teknolojiler

Samsung’un giyilebilir ürün yelpazesine eklediği Gear Fit2 akıllı bileklik ve kablosuz Gear IconX kulaklık, akıllı telefonları yanınıza almadan spor yapmanızı sağlıyor.

Samsung, giyilebilir egzersiz ürünleri pazarını, Gear Fit2 ve Gear IconX adını taşıyan 2 yeni ürünle genişletiyor. Egzersiz sırasında ihtiyaç duyduğunuz özgürlük hissini, size tümüyle kazandıracak olan yeni giyilebilir cihazlar, egzersiz deneyimini en iyi şekilde geliştiren kusursuz kesinlikteki takip özelliğini beraberinde getirirken, gerçek anlamda kablosuz müzik dinleme keyfini de sonuna kadar yaşatıyor.

Gear IconX, yalnızca kulak içi kulaklık boyutlarındaki kablosuz bir kulaklık. Gelişmiş egzersiz takip sistemiyle elde ettiği bilgileri kullanıcısıyla paylaşabiliyor ve onlara koşu performansları hakkında bilmek istedikleri şeyleri söylüyor. Hafifliğiyle dikkat çeken 3 farklı boydaki kulaklıklar, konforlu bir kullanım sağlarken, basit bir hareketle kulağa yerleştiriliyor ve üstüne bir kez dokunduğunuzda aktif hale geliyor. Egzersiz takibi özelliği sayesinde; mesafe, saatteki hız, süre, kalp atış hızı ve yakılan kaloriler, kullanıcının bilgisine sunuluyor.

Dokunsal arayüzde bulunan sesli uyarı sistemi, anlık bildirimler yaparak kullanıcıya antrenmanın gidişatı hakkında geri dönüşler yapıyor. Gear IconX, 4 GB hafızasıyla (yaklaşık 1.000 şarkı alabiliyor) sevdiğiniz müzikleri yanınızdan ayırmamanızı sağlıyor ve egzersiz haricinde yalnızca müzik dinlemek için de kullanılabiliyor.

Android 4.4 KitKat ve üzeri sürümleri kullanan akıllı telefonlarla uyumlu çalışan kablosuz kulaklığa dinlemek istenilen parçalar, minimum sistem gereksinimini karşılayan Samsung Galaxy telefonlara Bluetooth üzerinden, diğer Android cihazlara ise USB kablosu ile bilgisayardan yüklenebiliyor.

Gear Fit2 akıllı egzersiz bilekliğiyse; mavi, siyah ve pembe olmak üzere 3 farklı renkte kayış seçeneğiyle birlikte tümleşik bir GPS sistemi içeriyor. Kullanıcıya, yapılan egzersiz hakkında kesin ve güvenilir sonuçlar gösteren kalp hızı ölçüm monitörü, kavisli ekranla karşımıza çıkıyor. Yüksek çözünürlükteki AMOLED dokunmatik ekran, kullanıcının gelen bildirimleri kolayca görüntülemesini ve yanıtlamasını sağlıyor. Akıllı bileklikte yer alan bağımsız müzik çalar, mobil cihaza ihtiyaç duymadan müzik dinleme fırsatı sunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=_Qto3jm36Tw

https://www.youtube.com/watch?v=SHK5SAHj1ZE
Görsel: Samsung, YouTube