Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Sağlıksız Diyet Mesajlarına Savaş Açan Kampanya

​Sağlıksız Diyet Mesajlarına Savaş Açan Kampanya

General Mills, diyete ve sağlıksız beslenmeye karşı savaş açtığı kampanyada genç kızların sağlıklarını tehdit eden mesajları hedef almış.

Gıda firması General Mills, hazırladığı reklam kampanyasında basılı, görsel ve dijital medya üzerinden genç kızların normal algılarını bozan, sıskalığı bir değer olarak sunan ve sonunda doğru beslenme alışkanlıklarını tehlikeye sokan mesajların önüne geçmeyi hedefliyor ve “diyet” yapmayı, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıklarına dönüştürmeyi amaçlıyor.

Kampanya, markanın 2013’te başlattığı “World Without Dieting” (Diyetsiz Bir Dünya) hareketinin bir parçası. World Without Dieting sağlıksız ve yetersiz beslenme alışkanlıkları yerine, dengeli beslenmeye dayalı bir hayat tarzını destekliyor.

Videoda; henüz ergenlik çağında olan genç kızları ve bu kızların günlük hayatlarında maruz kaldıkları, onları sürekli diyet yapmaya teşvik eden reklamları ve içlerine gömülü mesajları görüyoruz. General Mills, bu sağlıksız diyet özendirmelerinin eğlence olarak paketlenip sunulmasını ise şöyle isimlendirmiş: Dietainment.

Kampanya, diyetsiz bir dünya yaratmayı hedeflerken, insanlardan da Worldwithoutdieting sitesindeki dilekçeyi imzalayarak buna destek olmalarını istiyor.

Görsel; Youtube