Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sağlıklı Yaşama Teşvik Eden Alışveriş Arabası

Sağlıklı Yaşama Teşvik Eden Alışveriş Arabası

Lipton Yeşil Çay için üretilen alışveriş arabası hem adımlarınızı ölçüyor, hem de belli bir süre zarfında yaktığınız kalorileri hesaplıyor.

Şehrin koşturmacası içinde sağlıklı yaşama yeteri kadar özen gösteremeyen, hareket etmek isteyip de edemeyen meşgul insanları Dubai süpermarketlerinde hoş bir sürpriz bekliyor. Dubai’de bulunan Wunderman MENA tarafından Lipton Yeşil Çay için hazırlanan alışveriş arabaları insanları daha sağlıklı seçimler yapmaya teşvik ederken hareket konusunda da motivasyon sağlıyor.

Fikir aşamasından son hale gelmesi 6 ay süren alışveriş arabasının görünüşünün diğerlerinden bir farkı yok. Ama aralarında önemli bir fark var. Lipton’un alışveriş arabasının elceği aslında bir ölçüm cihazı. Bu da arabayı akıllı ve tekerlekli bir spor aletine dönüştürüyor.

Siz amaçsızca süpermarket rafları arasında alışveriş listenizi tamamlamaya çalışırken arabanız attığınız adımları sayıyor ve yaktığınız kalori miktarını veriyor. Kampanyanın yaratıcı yönetmeni Chrobot bunun daha sağlıklı seçimler yapmak ve süpermarket alışverişinde daha bilinçli kararlar vermek konusunda insanları düşündüreceğini, motive edeceğini vurguluyor. Dolayısıyla süpermarket alışverişi sırasında bu arabalar ile hem ne kadar hareket ettiğinizi öğrenecek, kalorilerinizi hesaplayacak; hem de “Bu kadar kaloriyi şu kadar hareketle ancak yakıyorsam, belki de baklava almamalıyım!” gibi bir düşünceyle daha sağlıklı seçimlere yönelebileceksiniz.

Lipton, Dubai’de dolaşıma çıkan 10 – 20 alışveriş arabasına çok yakında yüklü bir miktar daha eklemek niyetinde. Aynı zamanda mobil bir uygulama yapılması ve benzer bir deneyimi telefon üzerinden yaşatmak da planlar arasında.

Künye:

Reklam Ajansı: Wunderman
Müşteri: Unilever
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Piotr Chrobot
Reklam Yazarı: Fernando Miranda, Piotr Skarbek
Sanat Yönetmeni: Lina Nader, Diego Rodriguez Wikander, Roger Possatto
Stratejik Planlama: Alvaro Bretel
Yaratıcı Hizmetler: Carla Louis
Müşteri Grup Direktörü: Georges Kallab
Müşteri Temsilcisi: Anjali Makhija
Tasarım: Fahad Naeem, Daniel Zacatenco
Prodüksiyon: Pixel Plus
Film Prodüksiyonu: Milkshake
Yönetmen: Andy Keen
Yönetici Yapımcı: Dev Vaswani
Görüntü Yönetmeni: Daniel Tudano

Görsel: YouTube