Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Romanya’nın Mütevazı Çocukları, Instagram’ın Zengin Çocuklarına Karşı

​Romanya’nın Mütevazı Çocukları, Instagram’ın Zengin Çocuklarına Karşı

KFC’nin #LittleMoneyBigFun kampanyası, Instagram’ın Zengin Çocuklarının paylaştığı fotoğrafları tiye alıyor.

Instagram’daki Rich Kids Of Instagram hesabı dünyanın farklı ülkelerinden aileden zengin gençlerin, buram buram zenginlik kokan, abartılı lükslükteki fotoğraflarını derleyen bir hesap. Türkiye’deki “zengin çocuklar”ın fotoğraflarının yer aldığı aynı konseptteki Rich Kids Of Turkey hesabından ise daha önce bahsetmiştik.

Romanya’daki KFC’nin geçtiğimiz günlerde hazırladığı eğlenceli Instagram kampanyası #LittleMoneyBigFun (Az para çok eğlence); Instagram’da #RichKidsOfInstagram etiketiyle paylaşılan bu fotoğrafları tiye almış.

Fast Food zinciri, uygun fiyatlı “Smart Menu”sünün tanıtımı için hazırladığı kampanya için bir internet sitesi hazırlamış. Katılımcılar, siteye giriyor, Instagram’daki #RichKidsOfInstagram etiketiyle paylaşılan fotoğraflardan birini seçiyor ve fotoğraftaki kompozisyonun kendi hazırladığı, daha düşük bütçeli versiyonuyla beraber yüklüyor.

Instagram’ın çok da zengin olmayan çocukları kampanyaya büyük ilgi göstermiş ve hazırlanan eğlenceli fotoğraflar KFC’nin tüm sosyal medya hesaplarından paylaşılmış. Medyada büyük ilgi gören kampanya sonrası KFC satışlarında %21 artış gerçekleşmiş.

Bu arada Instagram’ın zengin çocuklarının da cevabı gecikmemiş: “Sadece kıskanıyorsunuz!”

MRM/McCann imzalı kampanyaya gösterilen büyük ilgi ve paylaşılan fotoğrafların komikliği, mutlu olmak için milyon dolarlar, helikopterler, pahalı saatler sahibi olmanın gerekmediğinin kanıtı gibi.

Künye:

Yaratıcı Başkan: Adrian Botan
Üst Yaratıcı Yönetici Nir Refuah
Yazarlar: Adam Kubi, Sandra Bold
Sanat Yönetmeni: Nadejda Ghilca

Görsel; Vimeo