Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Robyn, Kadınlar için Teknoloji Festivali Düzenliyor

Robyn, Kadınlar için Teknoloji Festivali Düzenliyor

İsveç müziğinin en güçlü isimlerinden Robyn, teknoloji alanında kadınları cesaretlendirmeyi amaçlıyor.

Robot hayranı ve müzisyen Robyn, İsveç’in en eski teknik üniversitesi Kraliyet Teknoloji Enstitüsü (KTH) ile birlikte bir günlük festival düzenleyecek. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanında kadınların rolünü arttırmak ve onları cesaretlendirmek için 18 Nisan’da Tekla Festivalinde yetkin konuşmacılar, eğitimler, 3B baskı gibi yeni nesil teknolojiler, elektronik müzik ve robotlar konuşulacak. Ve tabi, etkinliğin kapanışı da Robyn’in canlı performansıyla olacak.

11 – 18 yaş aralığındaki kızları hedef kitle olarak belirleyen Tekla, bugüne değil gelecek nesillere yatırım yapıyor. KTH’nin verisine göre teknoloji endüstrisi içinde yer alan öğrencilerinin sadece %34’ü kadın. Fakat genç nesillerin vizyonunu değiştirip bu alana teşvik ederek erkek egemen yapıyı da kırmayı hedefliyorlar.

KTH’nin geleceğe yönelik adımları böyle olunca robot sevdalısı Robyn ile yolları da doğal olarak kesişmiş. Bilim ve sanat merkezli çalışmalarda keyifle yer alan Robyn, genç kadınlara geleceğin teknolojilerini aktararak ilham vereceğine inanıyor.

Kraliyet Teknoloji Enstitüsü ile Robyn’in yolları ilk kez de kesişmiyor. 2013 yılında teknolojiyle müziğini harmanlayan sanatçı için okulun yıllık olarak verilen büyük ödülünü kazanmış ve Robyn’in dans eden robot versiyonu armağan edilmişti.

2010 yılında yayınladığı Body Talk Pt. 1 albümünde yer alan Fembot isimli parçası da kadın robotların da hisleri olduğu ve sadece fiziksel bir objeden ibaret olmadığını anlatıyor.

Görsel: Tekla