Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Restoranda Hesap Kavgasını Bitiren Uygulama

Restoranda Hesap Kavgasını Bitiren Uygulama

Group Pay, sonu gelmeyen tartışmayı Alman usülü çözüyor.

Bir restoran veya bara gidildiğinde hatta toplu market alışverişinde bile çoğu karşılaştığımız hesap bölüşme tartışması ironik olduğu kadar değişmeyen bir gerçek. İş yemeği veya davet gibi bir durum olmadığında masaya gelen hesabı kimin ödeyeceği “Geçen sefer sen ödemiştin. Yok vallaha olmaz. Sen misafirsin.” sıralamasını takip ederek karara varılıyor. Adeta sosyal savaş gibi yaşanan durum bir tarafın peki demesiyle sona sona eriyor.

Mezunlar buluşması, doğum günü gibi kalabalık buluşmalarda ise hesap konusunda sorun yaşamak o güzel günlerin cilveleri arasında yer alıyor. Fakat gruptan birisi için cilveden öte cüzdanındaki deliğe dönüşebiliyor gün.

Tüm bu hesap karmaşasını ve kaosu önlemek için yeni bir girişim var. Group Pay, grup yemeklerinde ve organizasyonlarında hesabı otomatik olarak tüm gruba bölüştüren bir mobil ödeme arayüzü. Gruptan biri akıllı telefonuyla hesabı ödedikten sonra tutar herkese eşit olarak paylaştırılıyor. Böylece kimse tartışmadan inatlaşmadan günü bitirebiliyor.

Para ve fiziksel materyal tabanlı her uygulama gibi Group Pay de güvenlik sorularını akla getiriyor. Fakat sistem kendine ait bir ödeme yöntemi geliştirmek yerine Apple Pay ve Google Wallet ile çalıştığı için dijital çağın devlerinin güvenlik hizmeti devreye giriyor.

Yakın zamanda beta sürecine girecek girişim için buradan kayıt olabilirsiniz.

Görsel; Group Pay