Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Resim Yaparken Periyodik Tabloyu Öğreten Etiketler

Resim Yaparken Periyodik Tabloyu Öğreten Etiketler

​“Que Interesante”nin tasarladığı renkli etiketler, boya kalemleriyle eşleştiriliyor ve çocuğunuza boya yaparken periyodik tabloyu öğretiyor.

Etsy dükkanlarından “Que Interesante”, bilimle sanatı kesiştirdiği eğlenceli bir yol bulmuş ve çocuklara periyodik tabloyu hiiiç farkına bile varmadan öğretecek renkli etiketler tasarlamış. Üzerinde çeşitli kimyasalların adının yazılı olduğu renkli etiketler, boya kalemlerinin üzerine yapıştırılıyor.

Que Interesante, kimyasalları ve renkleri eşleştirirken tonları belirlemek için “alev deneyi”nden faydalanmış. Alev deneyinde, herhangi bir madde örneği yakılıyor ve içindeki elementler çıkan alevlerin rengine göre belirleniyor. Örneğin bu teste göre, parlak kırmızı alevler lityumun, portakal turuncusu potasyumun, mor alevler titanyumun varlığına işaret ediyor.

Boya etiketlerini uygun renklerdeki pastel boyalara yapıştırdıktan sonra çocuğunuz boya yaparken yeşil boyayı her eline aldığında üzerindeki baryum yazısını görecek ve yavaş yavaş renkleri elementler ya da bileşiklerle örtüştürmeye başlayacak. Böylece çocuklar boya yaparken çaktırmadan kimyasalların isimlerini ve belki merakla bir iki özelliğini öğrenecek.

Görsel; etsy