Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renk Körlerine Renkleri Gösteren Gözlük

Renk Körlerine Renkleri Gösteren Gözlük

Valspar ve EnChroma’nın işbirliğiyle geliştirilen özel gözlük sayesinde, renk körü insanlar hayatlarında ilk defa renklerle buluşmuş.

“Color For The Colorblind” projesi için, Valspar ve EnChroma bir araya gelmiş ve sayıları yaklaşık 300 milyonu bulan renk körü insanlar için özel bir gözlük geliştirilmiş. Renk körlüğünün bir gözlükle çözülebilir olması tuhaf gelebilir, ancak renk körlüğünde temel sorunun beyinde ya da gözde toplanan sinyallerin iletiminde olmaması, çoğunlukla sadece gözdeki fotopigmentlerle ilgili olması yeşil ve kırmızıyı bu insanlara bir gözlükle hediye edebilmeyi olanaklı kılmış.

FCB reklam ajansı tarafından hazırlanan kampanya videosunda, renk körü insanların ilk defa renklerle buluşma deneyimlerine ortak oluyoruz. Dünyayı diğer herkes gibi tüm renkleriyle görünce ağızları açık kalıp, afallayan, günbatımına bakakalıp “Siz bunu her akşam mı görüyor musunuz?” diyen, çocuklarının yaptığı resimlere gözlükle bakınca daha da duygulanan insanlar karşısında sahip olduğumuz bu “küçük” şeyin değerini daha çok anlamamak imkansız.

Farzedin ki biri geldi ve hayatınızda hiç görmediğiniz, gökkuşağı spektrumunun dışında olan bir rengi ilk defa gösterdi, adına da “sarmızı” dedi. Çok fantastik bir tecrübe olmaz mıydı?

Kampanya Künyesi:
Reklam Ajansı: FCB Chicago
Yaratıcı Yönetici: Todd Tilford
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Dan Fietsam
Yaratıcı Yönetmen: Myra Mazzei
Yaratıcı Ekip: Gustavo Dorietto, Gabriel Schmitt, Thiago Cruz, Bruno Guimarães
Tasarımcılar: Matthaeus Frost, Angela Gispert
İçerik Geliştirme Direktörü: Chris Bing
Yapımcı: Jenny Hoffman

Görsel; YouTube