Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Renk Teorisi Ve Psikolojiyi Harmanlayarak Giyen Kişiyi Sakinleştiren Kapüşonlu

​Renk Teorisi Ve Psikolojiyi Harmanlayarak Giyen Kişiyi Sakinleştiren Kapüşonlu

Renk teorisinden faydalanan “Baker Miller Pink Hoodie”, giyen sporcunun kalp atışlarını ve nefesini düzenleyerek onu sakinleştiriyor.

Vollebak’ın, “Baker Miller Pink Hoodie” isimli kapüşonlusu, sporcuları antrenman öncesi ve sonrası rahatlatmak ve etkin dinlenmeye geçirmek üzere tasarlanmış.

Tasarımında renk teorisi ve psikolojinin birleştiği kapüşonlunun kapüşonunu kafanıza geçirip, fermuarını da çektiğinizde tüm yüzünüz, gözler de dahil kapanıyor ve dünyayı pembe tonlarında görmeye başlıyorsunuz. Bu pembe dünya giyen kişinin spordan önce ve sonra rahatlamasını sağlıyor: Kalp atışlarını düzene sokuyor, nefes alıp verişini yavaşlatıyor, oksijen tüketimini minimum düzeyde tutuyor. Kapüşonlunun yanında beyin dalgalarını aktif dinlenme haline sokmaya yardımcı bir müzik de fizyolojik etkiyi psikolojiyle tamamlama amacıyla gönderiliyor.

Tasarımın adının da bir hikayesi var; hapishanelerdeki suçluların şiddet ve agresiflik içeren duyularını bastırmak, kontrol altına almak ve onları sakinleştirmek için kullanılan renk yine bir pembeymiş: “Baker-Miller Pembesi”. 15 dakika süreyle bu renge maruz kalan suçlular sakinleşirlermiş.

Tasarımın tam diyaframın üzerine denk gelen yan cepleri sayesinde, elinizi ceplere yerleştirdiğinizde ellerin konumunun diyafram üzerindeki etkisiyle doğal olarak daha derin ve sakin nefes almaya başlıyorsunuz.

Tasarım aynı zamanda rüzgara dayanıklı, nefes alan ve su geçirmez bir malzemeye sahip. Göz kısmı ise sizin dışarıyı görebileceğiniz, ancak dışardakilerin sizi göremeyeceği şekilde tasarlanmış.

Tasarıma şuradan ulaşmak mümkün.

Görsel; vollebak