Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamları Sanat Eserleriyle Değiştiren Uygulama: NO AD

Reklamları Sanat Eserleriyle Değiştiren Uygulama: NO AD

New York metrosundaki reklamları arttırılmış gerçeklik ile sanat eserlerine çeviren "karşı" uygulama

Dünyanın 7.  en yoğun metro sistemi olan New York metrosunda ortalama bir iş gününde yaklaşık 5.5 milyon insan seyahat ediyor, bunun da reklamverenler için oldukça iyi bir mecra olarak görüldüğünü söyleyebiliriz.

Peki gerçekten öyle mi?

Metro istasyonundaki reklamların aslında çok da dikkat çekici olmadığını, bu alanların sanatçıların olduğunu savunan ve geri almak isteyen Re+Public, reklamları gerçek zamanlı olarak sanat eserleriyle değiştiren bir uygulama yaratıyor: NO AD App

Uygulamanın kullanımı ise çok basit, kullanıcı uygulamayı indirdikten sonra akıllı telefonu ya da tabletiyle reklamı uygulamaya okutuyor. Uygulama, arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile reklamı algılıyor ve onu bir sanat eseri ile değiştiriyor.

Aplikasyonun içindeki sanat eserleri ise aplikasyonun kurucusu ve sokak sanatçısı Jordan Seiler’in, 50 sanatçıyı projeye dahil ederek oluşturduğu bir havuzdan alınıyor.

NO AD şuana kadar 100 adet metro reklamını sanat eseriyle değiştirmiş, uygulama büyüdükçe Seiler daha fazla kürator, galeri ve müzeyi projeye dahil ederek havuzu büyütmeyi planlıyor.

NO AD, iOs ve Android tabanlı cihazlara indirilebiliyor.

Ayrıca demosunu da şu linkten bilgisayarınıza indirebilirsiniz.