Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamda Yeni Bir Deneyim: Hologram

Reklamda Yeni Bir Deneyim: Hologram

Porsche 911 için tasarlanan dergi reklamında, akıllı ekranlar da devreye sokularak arabanın holografik yansıması elde ediliyor. Bu sayede okuyucuda 3 boyutlu bir algı yaratılmış oluyor.

Reklam tasarımları günden güne kendini güncelleyerek yaratıcılık sınırlarını zorluyor. Bunun en son ve çarpıcı örneklerinden beri yeni Porsche 911 için ortaya konuldu.

Cramer-Krasselt reklam ajansı Fast Company dergisinin Nisan sayısında, üst segment abonelere ulaşmak üzere yaklaşık 50.000 özel basım gerçekleştirildi. Dergi içerisine yerleştirilen bir asetat parça, verilen talimatlarla okuyucu tarafından bir prizma haline getiriliyor. Sayfadan yönlendirilen bir linkine tıklandığında açılan video üzerine prizma yerleştiriliyor ve Porsche artık avuçlarınızın içerisinde!

https://www.youtube.com/watch?v=7lR3x6i6nSg
Posta kanalıyla dağıtılan 100.000 cam prizma versiyonuyla beraber, toplam 150.000 prizma dağıtılan kampanyada, interaktif kullanım ile kurguya ortak olmak ve ürünün 3 boyutlu yansıması ile karşılaşmak çığır açıcı bir deneyim.

Cramer-Krasselt‘ta yaratıcı bölüm şefi olan Marshall Ross, fikrin tasarımcısı ve geliştiricisi. Geleneksel video görselleri hologramı oluşturan prizma projeksiyonunu desteklemediği için, deneme-yanılma yönteminin ağırlıklı olarak kullanıldığı video üretim süreci, oldukça uzun ve sancılı bir süreç olmuş. Prizmanın ebatı ve açılarının doğru şekilde ayarlanması ekibi bir hayli zorlamış.

Basılabilecek bir yayın içerisine yerleştirilecek maksimum boyuta dayanarak hazırlanan prizma için matbaa ile ortak çalışma gerçekleştirilmiş. Ajans Porsche için mayıs ayında led ile güçlendirilmiş yeni bir reklam tasarımı üzerinde çalışıyor. Ross, gelecek dergi reklamında sayfa üzerine yerleştirilecek düğmelere dokunarak araba ile ilgili detayların ön plana çıkarılabileceğini belirtiyor.

Anlaşılan o ki, Porsche araba tasarımlarıyla olduğu kadar reklam kampanyalarında yeni teknolojilerin kullanımındaki öncü fikirleriyle de adından söz ettirmeye devam edecek.

Künye:

Müşteri: Porsche

Ürün: 911
Kampanya: Hologram baskı ve video
Ajans: Cramer-Krasselt, Chicago
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Marshall Ross
Yaratıcı Grup Direktörleri: Ned Brown, Bill Dow
Yaratıcı Yönetmen: Rick Standley
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Brian Steinseifer
Sanat Yönetmeni: John McKenzie
Metin Yazarı: John Doessel
Yapımcı: Scott McBurnie
Basılı Prodüksiyon: Sharon Potter, Rene Camadeca
Müşteri Süpervizörü: Chris Hanley
Stratejik Planlama: Sarah Stahurski, Cara MacLean
Müşteri Yöneticisi: Julie Richardson, Christina Clark

Prodüksiyon Şirketi: Bent Image Lab
Yapım Yönetimi: Derrick Huang
Yapımcı: Paul Diener
Direktör: Chase Massingill
Ses Tasarımı: Drew Skinner
3B Yöneticisi: Mike Senften
Tasarım, Animasyon: Toros Kose
Compositing, Animasyon: Jeff Billon
3D Eklentiler, Animation: Krysztof Pianko
Basım: Printing Arts

Görsel: Youtube