Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Red Bull ve GoPro’dan Küresel Ortaklık

Red Bull ve GoPro’dan Küresel Ortaklık

Aksiyon sporlarının iki dev markası GoPro ve Red Bull, yapımdan içerik üretimine kadar oldukça geniş bir partnerlik anlaşması yaptı.

İster Formula 1 ister kaykay ister gökyüzünden yere serbest düşüş aksiyon sporları denince akla gelen marka sayısı üç aşağı beş yukarı belli. Red Bull, her ne kadar bir enerji içeceği olsa da aksiyon sporları içindeki rolü sayesinde bundan çok daha fazlası olduğunu çekinmeden ortaya koyabiliyor. GoPro ise birinci kişi bakış açısının izleyicilere sunduğu yeni açılarla bambaşka ufuklar kazandırdı.

Bugün ise, GoPro ve Red Bull, çok yıllı ve çok boyutlu özel bir küresel anlaşmaya vardı. Böylece Red Bull, GoPro hisse senetleri üzerinde eşit hak kazanacak. GoPro ise Red Bull’un etkinliklerinde birinci kişi görüntüler için özel yetkili isim olacak ve Red Bull’un yapımlarına görsel materyal sağlayacak.

The GoPro Channel, Red Bull TV, Red Bull.com, Red Bull Content Pool ve Red Bull medya servis platformu dahil olmak üzere GoPro markası ve ürünleri, Red Bull’un 100 ülkede düzenlediği 1800 etkinliğe giriş yetkisi olacak.

Bu anlaşmanın çatısında ise içerik yapımı, dağıtımı, çapraz pazarlama ve ürün inovasyonu yer alıyor. Bu temel çatılarla beraber Red Bull ve GoPro tam anlamıyla güçlerini birleştirdi diyebiliriz.

Görsel: GoPro, Red Bull