Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Raspberry Pi’dan 5 Dolarlık Bilgisayar

Raspberry Pi’dan 5 Dolarlık Bilgisayar

Raspberry Pi, ufacık bilgisayar koleksiyonuna inanılmaz ucuz bir üye ekledi: Raspberry Pi Zero

Maker hareketine giriş ve programlama dillerine aşinalık kazanma sürecinde temel ekipmanlar arasında Arduino ile birlikte Raspberry Pi geliyor. Arduino kodlanabilir ve modifiye edilebilir minik araçlar olarak farklılaşırken Raspberry Pi, kredi kartı büyüklüğünde bilgisayar olmasıyla her zaman dikkat çekti. Fakat Raspberry Pi’ın bu yılbaşında kocaman bir hediyesi var; Raspberry Pi Zero!

Raspberry Pi ailesinin yeni üyesi Zero, o kadar minik ve hesaplı ki adeta bilgisayar kavramını geçmişteki algısından kurtarıp herkesin bilgisayar sahibi olmasını sağlayabilir. Çünkü Zero’nun satış fiyatı 5 Dolar! Bu minik bilgisayar, programlama bilgisinin yaygınlaşması ve herkese ulaşabilir hale gelmesi için oldukça cazip bir fırsat haline geliyor. 20 – 35 dolar bandındaki ailesinin büyük fertlerine göre de uygulamada büyük bir fark sunmuyor. Raspberry Pi’ın yazılımı Raspbian çalıştırabiliyor ve Scratch, Minecraft, Sonic Pi gibi temel programlama yazılımlarını çalıştırabiliyor.

1 GHz işlemci, 512 MB RAM, Micro-SD kart girişi, mini-HDMI soketi, Micro-USB soketi gibi temel donanımlarla birlikte Raspberry Pi Zero, 65x30x5 mm ebatlarında. Swag Store üzerinden ek aksesuarları da temin edilebilirken Zero, Raspberry Pi’ın dergisi The MagPi ile birlikte ücretsiz olarak dağıtıldı.


Görsel; Raspberry Pi