Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Radiohead İnternetteki Tüm Varlığını Sildi

Radiohead İnternetteki Tüm Varlığını Sildi

Yeni albüm hazırlığında olan Radiohead, dün Facebook, Twitter ve internet sitelerindeki tüm içeriği sildi.

Yeni albüm hazırlığında olduğu bilinen Radiohead, geleneksel yollarla albüm yayınlama niyetinin olmadığını 1 Mayıs’ta yaptığı internet varlığını silme eylemiyle de bir kez daha ispatladı. In Rainbows ve The King of Limbs albümlerinin yayınlanma ve tanıtım sürecinde dilediğin kadar öde, özel gazete hazırlama gibi sıra dışı yöntemlere başvuran Radiohead, yerel saatimizle 20:00 ile 22:00 arasında dijital hesaplarını yavaş yavaş beyazlattı.

İlk olarak internet sitesinin şeffaflığını artıran Radiohead, ardından Radiohead.com adresi ve altındaki tüm alan isimlerindeki sayfaları bembeyaz yaptı. Ardından Radiohead’in Facebook ve Twitter sayfaları beyazlarken son olarak da Thom Yorke, kişisel hesabındaki tüm içeriği sildi ve hesabını bembeyaz görsellerle değiştirdi. Bu ana hesaplara ek olarka Google+ sayfaları da bembeyaz oldu. Bu eylemin tüm basamakları da Reddit kullanıcıları tarafından analiz ediliyor.

Bu yaz düzenlenecek olan konserler arasında ilk olarak Primavera’da sahne alacağını açıklayan Radiohead, Lollapalooza Chicago, Lollapalooza Berlin, OpenAir St.Gallen gibi birçok festivalde sahne alacak. İnternet üzerinde yaratılan tüm bu gündem ve festival takvimiyle birlikte Radiohead’in yeni albümünü çok yakında dinleyeceğimizi de öngörmek güç değil.

Dün gece yaşanan yok olmanın basamakları da bir Reddit yorumunda listelendi.


Güncelleme 14:00 02.05.2016:

Grubun Instagram hesabı da yok oldu.

Görsel: Daniele Dalledonne