Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Puslu Kıtalar Atlası Çizgi Roman Olarak Geliyor

Puslu Kıtalar Atlası Çizgi Roman Olarak Geliyor

İhsan Oktay Anar'ın ilk kitabı çizgi roman olarak hazırlandı.

20’den fazla dile çevrilip Kültür Bakanlığı tarafından tanıtılan Puslu Kıtalar Atlası, günümüz Türk edebiyatında kendine has bir yere sahip olan eserler arasında yer alıyor. İhsan Oktay Anar‘ın 1995’te yayınladığı ilk kitabı zamanın her döneminde hikayesi ve kurgusuyla okurların takdirini kazanmış bir eser.

Kitaptan çizgi romana yapılan uyarlamalar hakkında hafta başında Chuck Palahniuk’un yayınlanan ilk kitabı Fight Club’ın devamının çizgi roman olarak geleceğinden bahsetmiştik. Hatta kitabın ilk 6 sayfası da yayınevi üzerinden resmi olarak yayınlanmıştı. Puslu Kıtalar Atlası da İlban Ertem‘in çizimleriyle çizgi romana dönüşüyor. Gırgır, Fırt, Avni, Hıbır ve Joker dergilerinde çizerlik yapan Ertem, bu dönem resmili roman çizimi üzerine kendini geliştirdi. İllüsrasyon çizimine o dönem ara verse de Puslu Kıtalar Atlasında iki disiplini bir araya getirdi.

Puslu Kıtalar Atlası, 13 Mart’ta raftaki yerini alacak. Videoyu yayınlayan Çizgi Roman Yolculuğu kanalı ise Türk çizerler ve çizgi romanlar konusunda kaliteli bir internet programı olarak dikkat çekiyor. Kanalda önceden yayınlanan programların değerli konukları da dikkat çekiyor. Yıldıray ÇınarEmrah Ablak, Devrim Kunter gibi isimler bu listede yer alan birkaç isim.

Görsel; Okur Yazar