Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Podyumların Robotik Protezli Modeli Rebekah Marine

Podyumların Robotik Protezli Modeli Rebekah Marine

Doğuştan sağ kolu olmayan Rebekah Marine, robotik protez koluyla model olma hayalini gerçekleştirmiş.

Çocukluğundan beri model olma hayali kuran, podyumun ışığıyla parlamak isteyen Rebekah Marine‘in önünde isteğini gerçekleştirmek için çok büyük bir engel bulunuyordu. Doğuştan sağ ön kolu olmayan Marine, endüstri içinde kendine bir yaratmak için kiminle görüşse reddedilmiş ve bu ekosistemde rol alamayacağı vurgulanmış. Basitçe ampute olduğu söylenen ve bu nedenle modanın güzel kavramı içinde kendine alan yaratamayacağı vurgulanmış.

Mashable’ın hazırladığı belgeselle Rebekah Marine, model olma kariyerini ve kullandığı robotik protez kol ile değişen karakterini anlatıyor. Şu anda hayatına podyum modeli olarak devam eden ve mutlu olduğu işi yapan Marine, teknolojinin hayatları nasıl değiştirebileceğine harika bir örnek oluyor. Sinir sistemi veya beyin dalgalarından ziyade doğrudan iç ve dış kol kas hareketlerini algılayarak çalışan robotik protezi, iki sensör yardımıyla çalışıyor.

Marine, kolu sayesinde aynı zamanda moda endüstrisi içerisinde yarattığı farklı algıyla akılda kalıyor ve bilinirlik sağlıyor.

Biyomekatronik teknolojiler üzerinde çalışan ve MIT’de kendi departmanının yönetici ortaklarından olan Hugh Herr de kullandığı iki protez bacak yardımıyla hayatının nasıl değiştiğini ve teknolojinin sağlık ve birey üzerindeki etkisini SXSW 2015’teki oturumunda örnekleyerek dinleyicilere ilham vermişti.

Bu konuda popüler kültürün yaratabileceği etkiye bir güzel örnek de bu yılın başında 7 yaşındaki Alex’e protez kol olarak Iron Man tasarımlı bir kol hediye edilmiş ve Robert Downey Jr. da bu ana ortak olup küçük Iron Man’in yanında olmuştu.

Görsel; Mashable, tumblr