Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pizza Yiyerek Hisse Sahibi Olabilirsiniz

Pizza Yiyerek Hisse Sahibi Olabilirsiniz

CP+B tarafından kurgulanan yeni sadakat programı ile Domino's Pizza, müşterileri arasından her ay belirlenecek 25 kişiye şirket hissesi dağıtmaya başlıyor.

Domino’s Pizza’nın pizzaları hakkında ne düşünürsünüz bilemiyoruz ama pazarlama iletişimi alanında yenilikçi bir vizyona sahip oldukları muhakkak. Müşterilerden gelen olumsuz yorumları dinleyip pizzalarını baştan aşağı yenilemek gibi, dronlarla teslimat yapmak gibi cesur denemeler yapıyorlar. CP+B tarafında yaratılan son kampanya da müşteri sadakat programlarına farklı bir bakış açısı getiriyor ve sadık müşterilere Domino’s hissesi kazanma fırsatı veriyor.

Süper hayran diyebileceğimiz gerçek Domino’s müşterilerini taşıdıkları reklam filmlerinde, müşterilerden markaya olan sevgilerini gösterdikleri fotoğrafları #PieceofthePieContest etiketiyle paylaşmaları isteniyor. Bu fotoğraflar marka tarafından da sosyal medyada paylaşılmakla kalmıyor, Instagram ve Twitter üzerinden fotoğraflarını paylaşanlar arasından 50 kişi bulundukları yerdeki bir Domino’s dükkanından 10.000 dolara varan mağaza karı almaya hak kazanıyor. Üstelik bu kişiler arasından 10 kişi de Domino’s Pizza’nın Michigan’daki merkezine bir seyahat şansı yakalıyor. Tüm bunlardan daha önemlisi, Kasım ayı itibariyle “Piece of the Pie” programına üye olan eski ve yeni müşteriler arasından her ay kurayla seçilecek 25 kişiye 10 adet Domino’s hissesi veriliyor olması. Bu sayede artık pizza yiyerek para kazanmak mümkün oluyor.

Domino’s Pizza Genel Müdürü Russel Weiner bundan önce ücretsiz pizza için puan toplandığını ama artık hisseler ve kar dağıtımı yoluyla müşterilere paydan gerçek bir parça verdiklerini söylüyor.

Müşteri tarafından sadakat programlarını taze bir bakışla yeniden ele almaları istenen CP+B, bu talep doğrultusunda kurguladıkları bu yeni sadakat programının lansmanı için özel bir de pizza kutusu tasarlamış. Kutu altın işlemeli, deri bir bankacı çantası havası taşıyor. Hisse kazanan müşteriler, hisselerin yanında bir de altın pizza kesicisi kazanıyorlar.

Domino’s Pizza’nın son dönem stratejiisi “Oh yes we did” Domino’s Pizza’nın beklenmedik atılımlar yapıp “Evet, yaptık bunu!” yaklaşımı ile insanları şaşırtması üzerine kurulu. Müşterilere hisse verdikleri sadakat programı da bu strateji ile paralel: “Pizzalarımızı yeniledik mi? Evet! Müşterilerimize hisse verdik mi? Evet!” Oldukça önü açık bu stratejinin içinde başka nasıl atılımlar gelecek, ilerleyen günlerde göreceğiz.

https://www.youtube.com/watch?v=1Szw_uXdfoQ

https://twitter.com/paige_liszzz/status/808466308866129920

Görsel: Fast to Create, YouTube