Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pixar Teorisi

Pixar Teorisi

Jon Negroni'nin teorisine göre tüm Pixar filmlerinin arkaplanında daha büyük bir bağlam gizli.

Bu ayın ortalarında, Jon Negroni, kendi blogunda Pixar Theory adını verdiği teorisini yazdıktan sonra teori büyük bir hızla popülerleşti ve belli başlı haber sitelerine kadar ulaştı. Negroni’nin teorisine göre, tüm Pixar filmlerinin bir alt hikayesi var ve bu hilkayeyi çözdüğünüzde filmlerin hepsinin birbirine bağlı olduğunu keşfediyorsunuz.

Pixar hayranlarının iyi bildiği gibi, stüdyonun ünlü olduğu alanlardan birisi de farklı filmlerin içine önceki Pixar filmlerinden göndermeler yerleştirmektir. Pixar Teorisi’nde bu göndermeler bile bir nedene bağlanıyor. Teori Brave filmini Pixar evreninin başına yerleştiriyor ve tüm hikayeyi oradan başlayarak kurguluyor. Tüm teoriyi burada anlatmak yerine, 97th Floor adlı arama motoru odaklı ajansın hazırladığı ve oldukça güzel tasarlanmış siteye davet etmek istiyorum sizi: PixarTheory.com

Bu sitede, metin odaklı bir içeriğin, görsel destek ve kendi içeriğinin gücüyle ne kadar güzel sunulabileceğini görüyoruz. Tüm pazarlama projelerinin temelini oluşturması gereken iki şeyin; hikaye anlatımı ve tasarımın, bu projede muhteşem bir örneği karşımızda duruyor. İlginç teorisi için Jon Negroni’ye, güzel görselleştirme projesi için de 97th Floor’a bravo.