Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
PETA, Modanın Ardında Gizlenen Acımasız Gerçekleri Ortaya Çıkarıyor

PETA, Modanın Ardında Gizlenen Acımasız Gerçekleri Ortaya Çıkarıyor

Dünyanın en büyük hayvan hakları savunucusu PETA, hayvanları sömürmeden hazırlanan kıyafetler giyinme konusunda rehberlik eden bir kampanya hazırladı.

“Hayvanlar; onları yiyebileceğimiz, üzerlerinde deneyler yapabileceğimiz, eğlence amaçlı kullanabileceğimiz ya da başka herhangi bir şekilde suistimal edebileceğimiz bizlere ait varlıklar değildir.” söylemine sahip dünyanın en büyük hayvan hakları organizasyonu PETA, hayvanlara işkence etmeden; yün, deri, kürk içeren kıyafetlere alternatif giyecekler bulabileceğimiz bir kampanya hazırladı.

“Behind Fashion” ile her yıl, moda uğruna milyonlarca hayvanın derisi için anestezi uygulanmadan katledildiğine vurgu yapan PETA, kampanya kapsamında hazırlanan reklam filminde 2016 – 2017 Sonbahar – Kış modası için 50 milyon hayvanın vahşice öldürüldüğü bilgisini veriyor.

PETA, hayvanlardan elde edilen derilerin, mağazalarda yerini almadan önceki işlenme safhasında kullanılan formaldehit, katran, siyanür bazlı yağ ve boyaların insan sağlığını da tehdit ettiğinin altını çiziyor.

Her iki tarafı da mağdur eden bu moda çılgınlığına bir çözüm bulmak için harekete geçen ve insanların, onlar gibi olmayan her şeyle etraflarına keskin ve gaddarca sınırlar çizmesine engel olmak isteyen PETA, Twitter’da #wearvegan (vegan giyin) etiketini oluşturdu.

Kampanya için Pinterest platformunu tercih eden PETA, sıfır bütçeyle, Pinterest’te en çok pin’lenen 2. konu olan moda ile birlikte moda topluluklarının dikkatini çekerek 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı başardı. Pinterest’te moda kategorisi altında paylaşılan pin’ler tarandı ve içlerinde kürk, deri, yün bulunan ve binlerce kişi tarafından beğenilen moda fotoğraflarına, yalnızca üstüne tıklayınca belirginleşen, kanlar içindeki bir hayvan görseli gizlendi.

Hayvanlara zarar vermeden; kürk, deri ve yün alternatiflerinin satın alınabileceği mağazaları Peta Mall adı altında birleştiren PETA, hayvanlardan elde edilen giysi ve aksesuarlar yerine, yine modaya uygun, şık, aynı zamanda etik giyinilebileceğini gösteren bir kılavuzu da internet sitesine ekledi.

Moda çevresi tarafından büyük ilgi gören Behind Fashion sayesinde New York Fashion Week’e haftada 400 bin erişim sağlandı ve platformun etkileşimi %800 arttı.

Künye:

Reklamveren: PETA
Başlık: “Behind Fashion”
Reklam Ajansı: BBDO Germany
Yetkili Yaratıcı Yöneticiler: Wolfgang Schneider, Darren Richardson
Üst Yaratıcı Yönetmen: Darren Richardson
Yaratıcı Yönetmenler: Kristoffer Heilemann, Fabiano Oliveira
Sanat Yönetmenleri: Thiago Di Gregorio, Ailton Henriques
Metin Yazarları: Sebastian Steller, Siddharta Guha
Grafik Tasarımcı / İllüstratör: Jil-Marie Lang
Hesap Yöneticisi: Carsten Will

Görsel: YouTube