Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Persil’den Giysideki Lekelerle Çizilmiş Hayat Dolu Bir Animasyon Filmi

Persil’den Giysideki Lekelerle Çizilmiş Hayat Dolu Bir Animasyon Filmi

Dünyanın en başarılı animasyon filmlerinin mutfaklarından Aardman Studios, Persil için tümüyle lekelerden oluşturulmuş bir dünya yaratıyor.

Wallace and Gromit başta olmak üzere film dünyasına birbirinden başarılı işler kazandıran Oscar ödüllü efsane animasyon stüdyosu Aardman; Ogilvy & Mather öncülüğünde kolları sıvayıp Unilever’in çamaşır deterjan markası Persil (Türkiye’deki ismiyle Omo) için sahneye emek dolu bir animasyon film yapıtı koymuş.

“Her lekenin dile getirecek bir hikayesi vardır” mesajı üzerine bina edilen Monster Stains serisi; 340 tane beyaz okul tişörtü üzerine, 28 farklı yaygın lekelerle çizilen iki canavarın yaşantısından kesitler sunuyor. Stop motion tekniği ile 2576 çekimde hayat bulan çalışmanın her bir karesi beyaz bir tişört üzerine sil baştançizilmek zorunda olduğundan; proje sonunda toplamda en az 2576 kez Persil ile yıkanan tişörtlerin beyazlığını koruduğu gözüküyor.

Markanın “Kirlenmek Güzeldir” söyleminin adına ortaya koyulan işlere keyifli bir animasyon filmi ekleyen Omo, geçenlerde de “Free the Kids” ile çocuklarının sokağa çıkmasını sınırlandıran ebeveynleri hedef alan çarpıcı bir işe imza atmıştı.

Künye:

Reklamveren: Unilever / Persil (İngiltere)
Başlık: “Monster Stains”
Reklam Ajansı: Ogilvy & Mather (İngiltere)
Yaratıcı Yönetmenler: Johnny Watters, Angus George
Müşteri Yöneticisi: Kush Thakrar
Prodüksiyon Amiri: Mike Kerry
Tasarım Amiri: Dave Towers
Eğlence İşinden Sorumlu Başkan: Cody Hogarth
Yaratıcı Yönetmen: Merlin Crossginham / Aardman
Kıdemli Yapımcı: Stephanie Owen
Yönetmen: David Barr / Kode
Reklam: Jack Goodwin
Ses Prodüksiyon Ajansı: Jungle
Medya Ajansı: Mindshare

Görsel; YouTube