Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pazarlamanın Yeni Rolü: Marka Deneyimi [Kristal Elma 2015]

Pazarlamanın Yeni Rolü: Marka Deneyimi [Kristal Elma 2015]

Verizon Wireless'a danışmanlık yapan Emre Sayın ile marka deneyimi üzerine bir oturum.

Amerika’nın en büyük şirketlerinden birisi olan Verizon Wireless’a danışmanlık veren Emre Sayın, marka deneyimi üzerine düşüncelerini dile getirdi.

“Markanın bazı yerlerinde diğer rakiplerimizden farklılaşmaya ihtiyaç duyarız ve bu durum markaya değer katar. Müşteriyi odak noktasına almamız karşılıklı ilişki açısından daha pozitif sonuçlar çıkaracaktır.” Müşterinin deneyimlerini dikkate almamız marka için önemli bir yer teşkil eder.

Müşterinin ürüne dokunduğu her an müşteri deneyiminin bir parçasıdır. Ürünlere duygu ekleyerek müşterinin hislerinin odak noktasını almamız önemlidir.

“Pazarlamacılar üzerinde durması gereken bir diğer nokta ise insan beyni ve davranışlarıdır. Müşteri ürün satın alırken duygusal ya da rasyonel bir yapıda karar verebilir. Deneyimler insanları mutlu eder, çok daha uzun süre mutluluk yarattığı için bugün bilimsel olarak bu konuda net bir sonuç vardır.”

Red Bull sattığı üründen değil deneyimden pazarlamasını kullanan en iyi markalardan biri.

Ray Ban pazarlamacıları da güneş ışınlarının caddelerdeki etkisini kullanarak marka deneyimini gerçekleştiriyor.

“Ayrıca pazarlamacıların tasarım alanı yönünden kendini daha da geliştirmesi gerekiyor. Fonksiyonel tasarımı unutarak inovasyon ile farklı yaratıcı çözümleri birleştirmesi gerekiyor.”

Görsel; Bigumigu