Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paylaşım Ekonomisi ile Terkedilmiş Binaları Hayata Döndürmek

Paylaşım Ekonomisi ile Terkedilmiş Binaları Hayata Döndürmek

Impossible Living, İtalya'da kaderine terkedilmiş eski binaları yaratıcı projeler için yeniden değerlendirmeyi hedefliyor.

İtalya merkezli Impossible Living, terkedilmiş bina, arsa, alan, köy gibi yerleri tekrar hayata döndürmek için yaratılmış bir sosyal sorumluluk ve paylaşım ekonomisi projesi. Tüm bunlara yeni bir hayat vermeyi, değerlendirmeyi, tasarlamayı hedefleyen proje tamamen sitenin ziyaretçileri ile şekillenecek bir sistem kuruyor.

İlk yapacağınız gördüğünüz terkedilmiş bir yeri dünyanın neresinde olursa olsun fotoğraflamanız ve siteye girişini yapmanız. Her bina için sayfasına ne zaman terkedildiği, hangi yıl inşa edildiği, metrekaresi gibi bilgiler, varsa binanın tarihi de giriliyor. Tabii en önemlisi de haritada yeri belirtiliyor. İnsanlar bu mekanın aktif bir şekilde yeniden kullanılması durumunda orada ne gibi projeler sergileyebileceklerini birer teklif olarak belirtiyorlar. Şimdiye dek kalıcı proje fikirleri ve geçiçi etkinlikler için yaratıcı bünyeler tarafından kullanılmış, terkedilmiş binaları anlatan bir video:

Örneğin bu da projenin kurucularının 2 sene evvel Milano Tasarım Haftası’nda gerçekleştirdikleri mini bir flash mob etkinliği: