Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pavlok: Kullanıcısını Yola Getirebilecek Akıllı Bileklik

Pavlok: Kullanıcısını Yola Getirebilecek Akıllı Bileklik

Kurtulmak istediğiniz alışkanlıkları tekrarladığınızda elektroşok veren bileklik.

Ivan Pavlov‘un gerçekleştirdiği halk arasında Pavlov’un Köpekleri olarak bilinen klasik koşullanma deneyi akıllı bir bilekliğin üretilmesine ilham oldu.

Pavlok isimli akıllı bileklik ise takan kişinin davranışlarını takip ediyor. Maneesh Sethi’nin yaptığı ürün Bluetooth üzerinden telefonunuza bağlanıyor. Kullanıcılar telefon üzerinden kurtulmaya çalıştıkları kötü alışkanlıkları belirliyorlar. Kullanıcı sigarayı bırakmak ya da formda kalmak gibi amaçlarından saptığında elektroşok yiyor. Alarm olarak da kullanabilen Pavlok sabah kullanıcıyı uyandırmak için titreşiyor. Kişi alarmı iki kez ertelerse yine elektrik şokuna mağruz kalıyor. Bileklik, Facebook üzerinden çalışan bir uygulamayla, kullanıcının arkadaşının yeterli egzersiz yapıp yapmadığını kontrol edebiliyor. Eğer kişi yeterli spor yapmadıysa yine elektroşok yeniyor. Ürün aslında iradeli olamayan kişiler için ilginç bir çıkış yolu olabilir. Kitlesel fon kampanyası ile desteklenen ürün yakında piyasaya çıkacak. Fiyatı 250 Dolar olacak.

Formda kalmak için acıyı tercih etmeyenlerdenseniz ve bunu oyun haline getirerek amacınıza ulaşmayı dilerseniz Wokamon adlı uygulamayı telefonunuza yükleyebilirsiniz. 

Görsel kaynağı: pavlok.com