Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pathfinder: Dans Hareketleri ile Çalışan Bir Görsel Programlama Dili

Pathfinder: Dans Hareketleri ile Çalışan Bir Görsel Programlama Dili

Pathfinder projesi dans figürlerinin geometrik düzleme yansıtıyor.

Fiziksel ve dijital dünya arasında kurulan bağ farklı etkileşimlerin kurulmasını sağlıyor. Dijital teknolojilerin analog dünyaya sıçramasıyla; şehir hayatındaki dijital bozulmalar, 3 boyutlu yazıcı ile yapılan geleneksel animasyon projelerinde hayat buluyor. Analog hayatın dijital dünyaya yansımasında ise Instagram üzerindeki görsellerin deftere çizilerek yeniden dijitale aktarılması veya hem dijital hem analog yazan akıllı kalem girişimi gibi fikirler uygulanıyor. Bu bağ yaratıcı fikirlerin farklı alanlarda buluşmasına imkan veriyor.

Pathfinder projesi princemio ve onformative tarafından Koreografik Kodlama girişimi dahilinde gerçekleştiriliyor. Bu girişim 2013 yılında Forsythe Company desteğiyle başlatılan Motion Bank araştırma projesi ile başlayan analog ile dijital arasındaki bir köprü proje niteliğinde.

Dansçıların figürlerinin ve fiziksel duruşlarının algılanarak dijital dünyaya geometrik şekillerle tanımlanmasını amaçlıyor Pathfinder projesi. Bu hareketlerin dijital bir dil olarak tanımlamayı ve yeniden şekillendirilmesini sağlıyor. Tüm hareketler basit şekillerle karakterize edilerek iki dünya arasındaki geçişin anlaşılabilirliğini arttırıyor.

Künye:

Koreografik Danışman:
Christian Mio Loclair
Raphael Hillebrand

Dansçılar:
Raphael Hillebrand (Animatronik, Battle Squad)
Honji Wang (Wang Ramirez)
Christine Joy Alpuerto Ritter (Akram Khan Company)

Müzik ve Ses: Alva Noto ve KLINGKLANGKLONG

Görsel; Vimeo