Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Saatinizi Parmaklarınızı Oynatarak Kontrol Ettiren Aksesuar

Akıllı Saatinizi Parmaklarınızı Oynatarak Kontrol Ettiren Aksesuar

Kickstarter'da kampanyası çıkması beklenen aksesuar akıllı saate dokunarak kontrol yöntemine alternatif yaratıyor.

Bir cihazla etkileşim kurmak için tuşa olan ihtiyacımızı dokunmatik ekranlarla ikinci plana atmıştık. Şimdi dokunmatik ekranı ikinci plana atan teknolojilerin, varlığını çevremizde pek göremesek de, geliştiğini yadsımamamız gerektiğini gösteren bir örnekle karşı karşıyayız. Bahsedeceğimiz başka bir kaynakta akıllı saat aksesuarı olarak geçen, esasında bir hareket kontrolörü.

18 Haziran’da Kickstarter kampanyasının çıkmasını bekleyen Aria Wearable ekibi, yirmi farklı el hareketini ayırt edebilen sensör içeren ve hareketlerin verisini Bluetooth aracılığıyla saate aktarıp saati kontrol etmenizi sağlayan kontrolör geliştirmiş. Asıl ilginç olan tarafıysa; hangi hareketinizle saatinizdeki hangi seçeneği kontrol edeceğinizi de size bırakması. “Elim her daim hareket ediyor, nasıl olacak bu iş, saat saat olmak çıkar” sorusunu sormakta haklısınız, teknoloji sadece saate bakmak için kolunuzu kaldırdığınızda etkin oluyor.

Hem Android hem de iOS cihazlarıyla uyumlu kontrölörün hareketleri gerçekten nasıl tanımladığına gelince; bu kısımda aracı olan saatin kayış kısmına geçirilen silikon. Bileğiniz üzerinden parmak hareketlerinizi tanımlayabilen silikonun her bileğe uygun olacağı ve takarken oldukça rahat vereceği de söyleniyor.

Bir eliniz dolu olduğunda diğer elinizle saatinizde nasıl işlem yapacağınız kaygısını ortadan kaldıracak kontrolörün ne zaman ne şekilde üretime geçeceğini ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Kaynak