Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paris’te Hayatını Kaybedenler İçin Twitter’da Bir Anıt

Paris’te Hayatını Kaybedenler İçin Twitter’da Bir Anıt

Mashable, @ParisVictims hesabıyla Paris saldırılarında hayatını kaybeden insanlar için dijital bir anıt yaratıyor.

13 Kasım 2015 akşamı Paris’te, beş farklı noktada düzenlenen zincirleme saldırılarla en az 129 kişi hayatını kaybetti ve dünya ortak duygularla bu saldırıları kınadı. Facebook’taki profil fotoğrafı değiştirme ve Beyrut’ta yaşanan saldırılara oranla gösterilen duyarlılık gibi konular dünya basınında farklı spekülasyonlar yaratsa da konuya paralel tartışmaların hiçbiri, saldırıları daha kabul edilebilir bir düzleme indirmiyor.

Dünya tarihinin ve kültürünün önemli noktalarından birisi olan Paris’te hayatını kaybedenler için Mashable, @ParisVictims isimli bir Twitter hesabı açtı ve hayatını kaybedenleri fotoğrafları ve onların anılarını yaşatacak birer betimlemeyle yayınlamaya başladı. Mashable, kendi sitesinde açtığı portalı da bilgiler toplandıkça güncellemeye devam ediyor.

Twitter hesabında bir süre vakit geçirince insan, göğsünün içinde besleyeceği hisleri tanımlamakta güçlük çekiyor. Her yeni tweet’te yeni bir yüz, yeni bir yaşam ve onların başrolünde olduğu binlerce anıyı düşünmeden edemiyor insan. Ve onu sevenler; onu en naif, en saf kelimeleriyle anlatıyorlar. Bir hayatın yarattığı etkinin ölçeğine birinci elden tanık oluyoruz, yutkunamadan.

Ve onlar artık aramızda değil, fakat hayatlarının unutulmaması ve birer sayıdan ibaret olmaması için internetin fil hafızası @ParisVictims ile karşılıyor bizleri.

Türkiye’de de Ekim ayında Ankara’da düzenlenmek istenen Barış, Demokrasi ve Emek mitingi öncesinde yapılan canlı bomba saldırısıyla hayatını kaybedenler arasından doğrulanmış hikayelerini, Dağ Medya derleyerek özel bir anıta dönüştürmüştü.

Hesaptan yapılan paylaşımların bazılarını aşağıda görebilirsiniz.

Görsel; @ParisVictims