Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Paris’te 600 Açıkhava Panosu Ele Geçirildi: Hedef, İklim Zirvesine Katılan Liderler Ve Sponsor Markalar

​Paris’te 600 Açıkhava Panosu Ele Geçirildi: Hedef, İklim Zirvesine Katılan Liderler Ve Sponsor Markalar

Çevre aktivistleri, İklim Zirvesi öncesi Paris sokaklarında 600 açıkhava panosunu ele geçirip, zirvenin sponsorlarının ve liderlerinin makyajlarını sildi.

Paris’te 600 açıkhava panosundaki posterler, Brandalism isimli çevre aktivistleri tarafından daha dürüst versiyonlarıyla değiştirildi. İklim Zirvesi’ne katılan liderler ve zirvenin sponsorlarını hedef alan posterleri 80 farklı sanatçı hazırlamış ve aktivistler pano görevlileri kılığına girip panolardaki posterleri tek tek değiştirmiş.

Aralarında Total, Air France, Dow Chemicals, GDF Suez ve Volkswagen’ın da bulunduğu sponsor markaların iklim değişimiyle aralarındaki gerçek bağı ortaya koyan korsan faaliyet, yeni yapılan alternatif (ve daha gerçekçi) posterlerle ortaya kondu. Bu arada grubunu, posterleri astığı 600’ün üzerindeki açıkhava panosu da yine İklim Zirvesi’nin sponsorlarından JC Decaux’a ait.

Volkswagen’a ithafen hazırlanan posterde, geçtiğimiz aylarda yaşanan emisyon krizine gönderme yapılıyor: “Yakalandığımız için üzgünüz.”

Air France için hazırlanan posterde yazanlar şöyle: “İklim Değişikliğiyle savaşmak mı? Tabii ki hayır. Biz bir havayolu şirketiyiz.”

İngiltere Başbakanı David Cameron Formula 1 giysilerinin içinde görülüyor.

Diğer posterlerin bir kısmı ise şöyle:

,

Görsel; adweek, bbc