Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paris Otomobil Fuarı’nın En Önemli 5 Modeli

Paris Otomobil Fuarı’nın En Önemli 5 Modeli

Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan modeller arasında öne çıkanları listeledik.

İki yılda bir düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda (Mondial de l’Automobile 2016) yine önemli lansmanlar gerçekleşti. Bu yıl fuara katılmayan önemli markalar az değildi. Volvo, Mazda, Ford, Bentley Aston Martin, Bugatti, Cadillac, Lotus, Subaru ve McLaren gibi önemli markalar Paris’te yoktu ama gösterilen konsept otomobiller ve tanıtılan yeni modeller fuarı yine ilgi odağı yaptı. Fuarın önemli lansmanları arasında Land Rover Discovery, Citroën C3, Peugeot 3008, Honda Civic sedan, Hyundai i30 modelleri de yer alıyor.

Mercedes Generation EQ Concept

Bu model Mercedes’in EQ adlı yeni bir serisinin ilk konsepti olarak tanıtıldı. Tamamen elektrikli modellerden oluşacak olan bu serinin BMW’nin i serisi gibi konumlandırılması bekleniyor. Generation EQ’da 2 elektrikli motor ve sürekli 4 tekerden çekiş bulunuyor. 420hp güce kadar desteklenebilen sistemin 320km bir menzile sahip olarak piyasaya çıkması bekleniyor.

BMW X2 Concept

BMW’nin sevdiği bir niş olan coupé SUV kategorisinde yeni bir alan yaratacak olan X2 modelinin üretime çok yakın bir konsepti Paris’te tanıtıldı. X1 ve X3 arasında konumlanacak olan X2, başarılı bir çıkış yakalayan yeni X1’in bazı üzerinde geliştirilse de daha alçak bir tavan çizgisi ve detaylardaki agresif tasarımıyla X1’den oldukça farklı görünüyor. BMW X2’nin üretim modelini 2018’de lanse edilecek.

Renault Trezor

Renault’nun Paris’te tanıttığı Trezor markanın uzun zamandır gösterdiği en heyecan verici konseptlerden biri. Trezor elektrikli bir GT spor otomobil. Aracın uzun kaputu ve 1950’lerin spor otomobillerini andıran öçlüleri dışında en önemli tasarım sürprizi kapı yerine tüm tavan ve kaputun açılabiliyor olması. Renault’nun Formula-E’de kullanılan motor teknolojisiyle ürettiği Trezor’un kalbinde 245hp güç ve 380nm tork üreten bir motor yer alıyor. Modelin 0-100km hızlanması 4 saniyenin altında.

VW I.D. Concept

Volkswagen’in tamamen elektrikli konsepti I.D. markanın yakın gelecekte piyasaya süreceği tamamen elektrikli ilk model olacak. 2020’de yollarda görmeye başlayacağımız model için VW tek şarjla 249km ile 373km arasında bir menzil öngörüyor. 168hp gücündeki bu modelle birlikte VW 2025’te tüm dünyada yılda 1 milyon elektrikli otomobil satmayı hedeflediğini de açıkladı.

Tamamen Yeni Citroën C3

Bu çeyrekte Türkiye’de de piyasaya çıkacak olan yeni C3 Paris’te tanıtıldı. Citroën’in C4 Cactus modelinde kullandığı tasarım dili C3’e de başarıyla aktarılmış. Airbump adlı kapı koruyucular, hafif yüksek bir duruş, bol bol ekran ve zengin bir infotainment donanımı C3’ün ürün özelliklerinin bir özeti. Diğer yeni Citroën modelleri gibi sportiflikten çok konfora odaklı olması beklenen C3 modellerinin en ilginç donanımlarından birisi de Citroën ConnectedCam adlı yeni kamera. Aracın önünü görüntüleyen bu kamerayı hem eğlence için kullanabiliyorsunuz, hem de eğer -önleyici güvenlik sistemleri tarafından- bir kaza ihtimali tespit edilirse bu kamera kayda geçiyor ve size kaza hakkında video kaydı sağlıyor.

Manşet görseli: Renault