Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oyun Hamuruyla Elektrik Devreleri

Oyun Hamuruyla Elektrik Devreleri

Dough Universe​, oyuncak hamuruyla yapılanları iletken yapısıyla harekete geçiren bir oyuncak.

2012 yılından beri yenilikçi oyuncaklar tasarlayan Technology Will Save Us, şimdi de çocukların yaratıcılığına ve hayal gücüne seslenirken el becerisi ve teknoloji bilgisi de kazandıran Dough Universe isimli oyuncakla Kickstarter’da fonlanıyor. Oyuncak alıştığımız oyun hamuruna benzeyen ama bunu temel elektrik devreleriyle birleştirerek hareket eden figürler yaratılmasına olanak veren ilginç bir konsepte sahip.

4 – 7 yaş aralığındaki çocuklara seslenen Dough Universe çok basit bir anlatımla, iletken oyun hamuru kullanarak bunların bir devreye ve bir kontrol paneline bağlanmasını ve bu sayede yaratılan şeyin “çalıştırılabilir” hale gelmesini sağlıyor. Yani oyun hamurunuzla bir davul yaptınız, bunu pıt diye kontrol paneline bağlıyorsunuz ve davul kendi kendine çalıyor gibi. Oldukça eğlenceli ve yenilikçi bir oyuncak. Üstelik de çocukların elektrik, ışık, ses ve hareketin temellerini anlamasına yardımcı oluyor.

Kickstarter kampanyasında 3 kit tanıtılıyor. Bu kitlerin hepsi ayrı ayrı satılıyor ve hepsinin ayrı bir özelliği var. Squishy Sounds Kit müzik aletleri, Bright Creatures Kit rengarenk yaratıklar ve Electro Machines Kit de çeşitli robotlar tasarlamak için. Yani çocuklar dilerlerse davullar, piyanolar yapıp sesler çıkarabiliyor; dilerlerse LED’ler ve sinyallerle ışıklı ve sesli uyarılar veren ejderhalar, yılanlar ya da başka yaratıklar tasarlayabiliyor; robot kitiyle ise temel mekanik bilgilerini anlıyor, yuvarlananan, yürüyen arabalar, robotlar ya da makineler üretebiliyor.

Kitlerin içinde 3 farklı oyun hamuru, kontrol paneli, kalıplar ve ilgili kit için gerekli elektronik malzemeler yer alıyor. Bunların yanı sıra iOS ve Android üzerinden çalışan özel uygulama; çocuğa oyun için eşlik ederek hem neyi nasıl yapacağı konusunda onu yönlendirirken, hem de elektriğin nasıl çalıştığını gösteriyor.

Kickstarter’daki kampanyanın bitmesine 20 günden fazla zaman var, hedef fona oldukça yaklaşılmış. Kampanya başarıyla sonuçlanırsa (ki sonuçlanır gibi gözüküyor), teslimatın Kasım ayında yapılması planlanıyor.

Görsel: Kickstarter