Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Gerçeklikle ​Otel Odasından Dünyayı Gezmek

Sanal Gerçeklikle ​Otel Odasından Dünyayı Gezmek

Marriott Otelleri ve Samsung iş birliğinde gerçekleşen proje “VRoom Sevice” ile müşteriler sanal gerçeklikle Çin’i, Ruanda’yı veya Şili’yi geziyor.

Marriott Otellerinin sanal gerçeklik servisi “VRoom Service” ile otel sakinleri oda servisinden yemek ya da kahveden daha ilgi çekici bir şey sipariş edebiliyorlar: VR Postcards (Sanal Gerçeklik Kartpostalları)

Samsung sanal gerçeklik setiyle gerçekleşen deneyim için Marriott, Framestore ile birlikte çalışarak sanal gerçeklik içeren kartpostallar hazırlamış. Kartpostallarda eğlenceli, interaktif deneyimler yaratmak için 360 derecelik, 3 boyutlu çekim teknikleri kullanılmış.

Şu anda New York ve Londra Marriott Otelleri’nde sunulan servis için oda servisine bir telefon ediyorsunuz ve odanıza bilim kurgu filmerinde kötü adamların kullandığı metal çantalardan geliyor: Bunun içerisinde sanal gerçeklik gözlükleri ve gerekli ekipman kapınıza geliyor. Gözlük sayesinde tüm tur boyunca 360 derecelik görüş alanında dilediğiniz yöne bakma özgürlüğünüz var.

Ekip, proje için 3 gezginle anlaşmış ve onların kişisel seyahatlerini filme almış. Hazırlanan 3 videoda farklı gezginlerin farklı ülkelerdeki seyahat deneyimlerini en küçük ayrıntısına kadar yaşatıyor. Otel sakinleri, VRoom Service’i kullanarak seçtikleri seyahate sanal olarak çıkabiliyor: Şili’deki Andean Dağı’na, Ruanda’ya veya Beijing’e… Ayrıca Marriot ziyaretçileri Samsung’un sanal gerçeklik platformu olan Samsung Milk Platform’a bağlanıp diledikleri sanal gerçeklik videolarını oradan izleyebiliyorlar.

Sanal gerçeklik kartpostalları VRoom Service’te yer alan ziyaretçilere açık, bunun yanında Samsung Milk VR premium video servisinden ulaşılabilir.Sanal gerçekliğin çoğunlukla oyun endüstrisine sıkışmaya başladığı bu dönemde, Marriott Otelleri’nin yeni marka konumlaması sayesinde bu teknolojiyi otellerine taşıması takdire şayan.

Görsel; psfk, Youtube