Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ortasındaki Dev Tekerleğiyle “Hoverboard” Keyfi Yaşatan Kaykay

Ortasındaki Dev Tekerleğiyle “Hoverboard” Keyfi Yaşatan Kaykay

Silikon Vadisi'nde Robert Bigler tarafından geliştirilen Hoverboard, her ne kadar isminin çağrıştırdıklarını yerine getirmese de geliştirilmiş bir kaykay deneyimi sunuyor.

Hoverboard kavramı, Geleceğe Dönüş 2’de gördüğümüzden beri hepimizin hayalini kurduğu bir ürün. Marty McFly’ın geleceğe geldiği yıl olan 2015 boyunca da bu alanda birçok farklı markadan çeşitli projeler izledik. Lexus ve Hendo Hover bu konuda en çok konuşulan iki örneğe imza atmıştı. Ancak hala özel bir zemine ihtiyaç duymayıp yerle temas etmeden hareket edebilen bir kaykay yapılamadı. 

Silikon Vadisi’nde robot teknolojileri üzerine geliştirmeler yapan Robert Bigler, “Hovarboard” ismini üzerine bir broş gibi takarak Hoverboard Technologies isimli şirketini kurdu. Geleneksel kaykaydan biraz daha büyük olan “Hoverboard” isimli ürün ortasındaki dev tekerlek, motor ve sensörler yardımıyla çalışıyor. Tek batarya ile 15 mil yol alabilen bireysel taşıt, Bluetooth bağlantısıyla müzik dinleme ve LED aksamıyla da kişiselleştirilebilir ışıklandırma sunuyor.

25,4 cm çapındaki merkez tekerleğiyle Hoverboard şu anda ön sipariş döneminde ve kullanıcılardan gelecek talebi toplama aşamasında. Ürünün tasarımında taşıdığı izlere bakıldığında ise yere temas etmeyen kaykay olan hoverboard’dan çok; tek tekerlekli bisiklet olan unicycle, kaykay ve Segway birleşimini andırıyor.

Görsel; Hoverboard Technologies